Ferrari boss: maailmameister võib selguda viimastel meetritel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna boss Stefano Domenicali usub, et kuna MM-sarja seis on enne pühapäevast viimast etappi niivõrd pingeline, võib maailmameister selguda alles viimastel meetritel.

Enne pühapäeval sõidetavat Abu Dhabi etappi on MM-sarja liider Ferrari piloot Fernando Alonso, kes edestab kaheksa punktiga Red Bulli Mark Webberit ning 15 punktiga Webberi tiimikaaslast Sebastian Vettelit, vahendab Planet-F1.

Varem Renault’s sõites kaks maailmameistritiitlit võitnud Alonsole piisaks Abu Dhabis Webberi võidu korral teisest kohast ning Vetteli võidu korral neljandast kohast, et võita oma kolmas MM-tiitel.

«Teadsime, et tänavu võib maailmameister selguda alles viimasel etapil, Abu Dhabisse minnes on meie sõitja Fernando esikohal,» rääkis Domenicali. «See on väga tähtis nädal. Teame, mida peame tegema ja pöörame ka igale pisidetailile kõvasti tähelepanu. Igaüks meist teab, et peame oma ülesannete täitmisel andma endast sada protsenti, ehk isegi rohkem.»

«Aga see on suurepärane, et võistleme Abu Dhabis Red Bullidega MM-tiitli eest,» jätkas ta. «Me ei pea väga kõvasti arvutama, kui Fernando lõpetab kahe Red Bulli vahel, on tiitel tema. Peame tegema kõik, et auto oleks võimalikult kiire ja et kvalifikatsioon läheks hästi. Pühapäeval on kõik kuni viimaste meetriteni lahtine, me ei pea muretsema ainult mootori, vaid kõige pärast.»

Samas muretses Domenicali, et kuna mõlemad Red Bulli piloodid jahivad tiitlit, võivad nad koostööd teha, et Alonsot võita. On võimalik, et kui Vettel ei suuda ise MM-tiitlit püüda, hakkab ta Webberit abistama.

«Kindlasti teeb see murelikuks, et Red Bulle on kaks, aga me ei tohi vaadata, mida teised teevad, vaid peame enda tegevusele keskenduma,» mõtiskles ta. «Peame olema nii kvalifikatsioonis kui ka põhisõidus kiireimad. Kui Fernando etapi võidab, pole vaja mingeid arvutusi teha. Teame, et Red Bull on väga tugev, seega, kes tiitli võidab, on seda kahtlemata väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles