Kunagine NFLi täht mõisteti süüdi kolmes mõrvas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Smith (nr 94).
Anthony Smith (nr 94). Foto: SCANPIX

1990ndatel aastatel NFLis Oakland Raidersi meeskonnas mänginud ameerika jalgpallur Anthony Smith mõisteti süüdi kolme inimese tapmises.

Vandekohus leidis, et Smith mõrvas 1999. aastal Los Angeleses vennad Ricky ja Kevin Nettlesi ning 2001. aastal Dennis Hendersoni. Teda süüdistati ka Maurilio Ponce tapmises 2008. aastal, kuid sellest süüdistusest Smith pääses. 2012. aasta aprillis jäi vandekohus häältega 8:4 arvamusele, et Smith on Ponce mõrvas samuti süüdi, kuid üksmeelele ei jõutud. Uus vandekohus kuulutas protsessi tollal lõpuks õigustühiseks.

Vennad Nettlesid rööviti autopesulast ja leiti järgmisel päeval mahalastuna. Ühe töötaja sõnul saabus saatuslikul päeval pesulasse relvastatud mees, kes nägi välja nagu politseiuurija. Sama töötaja kinnitas, et nägi, kuidas Smith tänaval Ricky Nettlesi oma autosse lükkas. Tegu oli ühtlasi viimase korraga, kui mees oma ülemust Nettlesit elavana nägi.

Ka Hendersoni ja Terry Ware’i röövisid relvastatud mehed. Ware lasti vabaks, kuid Hendersoni surnukeha leiti hiljem rendiauto tagaistmelt. Politsei sõnul oli meest pekstud, pussitatud, piinatud ja tema väärtasjad röövitud.

Smith vahistati 2011. aastal ning tema kohtuprotsess algas 2012. aasta oktoobris. Esialgu olid vendade Nettlesite ja Hendersoni tapmised liigitatud lahendamata juhtumiteks, ent kui need tunnistajate täiendavate ütluste valguses Ponce’i mõrvaga seoti, anti Smith kõigi nelja eest kohtu alla. Endist profijalgpallurit ootab nüüd kolmekordne eluaegne vanglakaristus.

Tollal Los Angeles Raidersi nime kandnud ning hiljem Oakland Raidersiks ümber nimetatud meeskond valis kaitsemängija rolli täitnud Smithi 1990. aastal NFLi draft’is koguni 11. mehena. Smith mängis NFLis samas meeskonnas 1998. aastani, saades kirja 57,5 vastase mahatõmbamist ning 190 tackle’it.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles