Uskumatu mäng! Warriors alistas Celticsi alles teisel lisaajal ja jätkas eepilist seeriat

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry kogus võidumängus Boston Celticsi üle 38 punkti.
Stephen Curry kogus võidumängus Boston Celticsi üle 38 punkti. Foto: Winslow Townson/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA jätkas võitude rida Golden State Warriors, kes alistas oodatud heitluses võõrsil Boston Celticsi teisel lisaajal 124:119. Seega on valitsev NBA meister alustanud hooaega 24 järjestikuse võiduga, ööl vastu pühapäeva minnakse Milwaukee Bucksi vastu seeriat pikendama. Aga Warriorsi liider Stephen Curry tunnistas, et lihtne see olema ei saa.

«Nüüd saan tunnistada, et olen väsinud. Peame homme endast kõik välja pigistama,» sõnas Curry pärast kurnavat mängu NBA.comi vahendusel. Kuigi Milwaukee pole sellel hooajal kuigi heas hoos (kogutud on 9 võitu ja 15 kaotust), siis üksikute sähvatustega on Bucks tõestanud, et heal päeval võidakse alistada ka tugevamaid.

Sealjuures on Warriorsil endiselt puudu algviisiklane Harrison Barnes ja Bostoni vastu jäi hüppeliigese vigastuse tõttu platsi kõrvale ka tagamees Klay Thompson. Kas ta Bucksi vastu väljakule jookseb, pole veel teada. Ent kõige värskem pole ka Bucks ise, täna jäädi võõrsil 83:90 alla Toronto Raptorsile.

Warriorsi ja Celticsi kohtumine kulges sisuliselt kogu aeg punkt-punktis. Warriors sai kolmanda veerandaja lõpuks sisse seitsmepunktilise edu, aga kodumeeskond tegi vahe kiirelt tasa. Teisel lisaajal pani Warriorsi edule aluse Andre Iguodala, kes viskas siis oma 13 punktist 6.

Curry kogus Golden State'i resultatiivseimana 38 punkti, 11 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu, aga tabas väljakult sooritatud 27st viskest vaid 9 ja tegi 8 pallikaotust. Draymond Green kogus muljetavaldavad 24 punkti, 11 lauapalli, 8 resultatiivset söötu, 5 vaheltlõiget ja 5 blokki. Celticsile tõid Kelly Olynyk 28, Avery Bradley 19 ja Isaiah Thomas 18 punkti.

Pärast Warriorsi jätkab liigas võiduprotsendilt teisena 19 võitu ja 5 kaotust kogunud San Antonio Spurs, kes alistas täna öösel kodus Los Angeles Lakersi 109:87. Viimane veerandaeg võideti sealjuures 30:16. LaMarcus Aldridge tõi ilma puhkust saanud põhimängujuhi Tony Parkerita mänginud Spursile 24 punkti ja 11 lauapalli, vahetusest sekkunud Patrick Mills lisas 22 silma.

Lakers on 3 võidu ja 20 kaotusega endiselt läänekonverentsi viimane. Kogu liiga peale edestatakse vaid Philadelphia 76ersit (1-23), kes kaotas täna kodusaalis Detroit Pistonsile 95:107.

Teised tänased kohtumised:

Indiana Pacers - Miami Heat 96:83
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 76:111
Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 99:123
New Orleans Pelicans - Washington Wizards 107:105
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 111:108 (la.)
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 90:94
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 96:106

Vaata tabeliseise siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles