Mourinho saab püstirikkaks: Chelsea vallandas legendaarse juhendaja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi vallandas peatreener Jose Mourinho. Sel hooajal pole Chelsea Inglismaa kõrgliigas kuidagi enda mängu käima saanud ja praeguse seisuga lahutab neid väljalangemistsoonist vaid üks punkt. Premier League'is on praeguseks mängitud 16 vooru ning Chelsea paikneb 15 punktiga 16. kohal.

Viimati kaotas Chelsea koduliigas esmaspäeval, kui 1:2 jäädi alla tänavuse hooaja komeedile Leicester City'le. Mourinho avaldas seejärel lootust, et ta jätkab ka tulevikus samas ametis, kuid nüüdseks on tiimi omanikul Roman Abramovitšil siiski Mourinho osas kannatus katkenud.

Mourinho vallandamine läheb Abramovitšile aga kalliks maksma, kuna portugallasele tuleb kahjutasuna välja maksta umbes 50 miljonit eurot. Mourinho pikendas Chelseaga lepingut alles sel suvel, kui ta sõlmis klubiga uue nelja aasta pikkuse kontrahti, kirjutab BBC.

Mourinho oli Chelsea peatreener ka aastatel 2004 kuni 2007 ning ka toona lõppes tema leping vallandamisega. Portugallane on Chelsea viinud aastate jooksul kolmel korral (2004/05, 2005/06, 2014/15) Inglismaa meistriks. Mourinho on aastate jooksul juhendanud veel näiteks FC Portot, Milano Interit ja Madridi Reali. 2004. aastal viis ta Porto ja 2010. aastal Interi Meistrite liiga võitjaks.

Mourinho võimalike asendajatena on seni mainitud Juande Ramost, Guus Hiddinkit ja Brendan Rodgersit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles