TLÜ/Kalev oli Balti Liigas Raplast ootamatult selgelt üle

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Eero Vabamägi

Korvpalli Balti Liigas võitis TLÜ/Kalev kodusaalis Rapla Avist ootamatult kindlalt 83:57. Sellegipoolest pääsevad mõlemad meeskonnad alagrupist juba praeguse seisuga edasi.

Kalevlastele tõid nii Dominykas Milka kui ka Thomas Connor Droney kumbki 20 punkti. Rapla parim oli 14 punktiga Martin Paasoja, kahekohalise punktisumma kogus veel vaid 12 punkti toonud Indrek Kajupank. Külaliste visketabavus oli allpool igasugust arvestust. Kaheseid tabati 34-protsendiliselt, 26 kaugviskest läbis rõnga vaid viis. Ka lauavõitluse võitis Kalev 51:35.

Raplal on nüüd tabelis kirjas 7 võitu ja 4 kaotust, TLÜ/Kalevil aga 6 võitu ja 5 kaotust. Ehkki A-grupis jääb kõigil meeskondadel pidada veel üks kohtumine, on mõlemad juba kindlustanud alagrupist edasipääsu.

Dorriselt ülitähtis korv ja võit Pärnule

Pärnu Sadam võitis 74:73 Riia Baronsit, võidukorvi viskas Mark Dorris. Sisuliselt terve mängu umbes viie punktilises kaotusseisus olnud Pärnu Sadam läks esimest korda mängu juhtima 30 sekundit enne lõppu, kui Mihkel Kirves tabas kahese. Vastastel oli vastus kiire tulema ning 21 sekundit enne lõppu oli Barons juba juhtimas.

Järgmisel Pärnu Sadama rünnakul viskas Dorris kahese mööda, kuid õnnelikul kombel jäi pall Pärnule ning 11 sekundit aega viimaseks rünnakuks. Viis sekundit enne lõppu sooritas Dorris kahepunktiviske, mis kukkus läbi korvirõnga. Viimane Baronsi rünnak ei õnnestunud ning Pärnu sai väga magusa 74:73 võidu. Võidukorvi tabanud Dorris oli võistkonna resultatiivseim 17 punktiga. Üleplatsimees oli Arturs Ausejs 20 silmaga.

Pärnu Sadam on hetkel oma grupi tabelis seitsmendal kohal, aga heal juhul võidakse tõusta viiendaks. Selleks peab Pärnu viimases mängus võõral väljakul Nevežist võitma ning lootma, et Barons kaotab TLÜ/Kalevile. Kui aga ise kaotatakse, jäädakse viimaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles