Teoreetiline võimalus on olemas: kuidas võiks Eesti meeste epeekoondis OMile jõuda?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marno Allika, Sten Priinits, Nikolai Novosjolov ja Peeter Turnau.
Marno Allika, Sten Priinits, Nikolai Novosjolov ja Peeter Turnau. Foto: SCANPIX

Eilsel MK-etapil veerandfinaalist väljajäämisele ja 9. koha saamisele vaatamata on Eesti epeemeeskonnal teoreetiline võimalus jõuda sel suvel toimuvatele olümpiamängudele. Eesti vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm vaatles võimalikke šansse ja selgitas, kuidas Eesti mehed siiski OMile võiksid jõuda. Selleks on vaja Vancouveri etapp võita ja loota veel mitmetele positiivsetele kokkulangevustele.

«Otsustasin enne viimast meeste epee võistkondlikku MK-etappi (Vancouver) teha selgeks OM edetabeli hetkeseisu ja kontrollida ka seda, kas Eestil on veel teoreetiline võimalus olemas. Eesti epeemeeskonna võimalik pääsemine OMile on võimalik hea stsenaariumi puhul. Olen välja toonud TOP 20 meeskonda. Endalegi üllatuseks, teoreetiline võimalus on siiski veel olemas,» kirjutas Salm.

«Eesti epeemeeskonnal oleks hädasti vaja viimane etapp võita. Tuleb loota ka seda et kolme parema hulka ei ole asja ei Ungaril, Tšehhil, Saksamaal, Kasahstanil ega ka Jaapanil. Mängus on lisakoht OMile, mis on võimalik ainult tänu sellele, et ükski Aafrika riik ei ole 16 parema hulgas. Kogu asja võib ära rikkuda aga Egiptus, kui nad järgmisel etapil jõuavad 16 parema hulka. Seega ainult MK-etapivõidust ei piisa, palju oleneb ka kuidas eelpool mainitud riigid teevad,» selgitas Salm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles