Hoiatus laskesuusatajatele: Östersundi joogivees on kõhuhaigust tekitav bakter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Ekholm oli üks neist, kes saastunud joogivee tõttu kõhuviirusesse haigestus.
Helena Ekholm oli üks neist, kes saastunud joogivee tõttu kõhuviirusesse haigestus. Foto: SCANPIX

Tänavune laskesuusatamise MK-sari algab kolmapäeval Põhja-Rootsis Östersundis, paar päeva enne võistluste algust pole seal aga kõige roosilisem olukord, kuna selgus, et joogivesi on saastunud.

Nimelt tuvastati, et tõenäoliselt on joogivees bakter, mis tekitab inimestel kõhuhaigust.

Sportlaste seas on juba ka haigestunuid, ka korraldajamaa Rootsi koondisest on üks laskesuusataja nakatunud. «Fredrik Lindström ei tundnud end hästi, aga muidu on kõik kontrolli all. See ei mõjuta meid väga, kuna me nagunii keedame alati oma vett ja oleme hügieeni osas ettevaatlikud,» sõnas Rootsi koondise treener Staffan Eklund kohalikule meediale.

Eelmise nädala lõpus haigestus aga ka rootslaste esinumber Helena Ekholm (neiupõlvenimega Jonsson – toim). «Mul oli halb olla, oksendasin ja kõht oli lahti, pea valutas ning mul oli palavik,» kirjutas Ekholm oma koduleheküljel. «Õnneks läks see paari päevaga mööda.»

Võistluspaika jõudnud norralased olid samuti joogivee saastumisest kuulnud. «Hoiame kraaniveest eemale. Joome ainult pudelivett ja peseme sellega ka hambaid. Kui sportlased suudavad duši all käies suu kinni hoida, ei tohiks probleeme tekkida,» selgitas Norra koondise mänedžer Per Arne Botnan Strafferundenile.

Botnan külastas nelja toidukauplust, et pudelivett varuda. «Ostsin just 120 pudelit vett. Paljudes kohtades hakkasid riiulid veest tühjenema, aga ma tellisin meile juba juurde,» sõnas Botnan.

Ka MK-etapi korraldajad on kasutusele võtnud mitmed ettevaatusabinõud. «Keedame kohvikeetmisvee eelnevalt läbi ja anname sportlastele pudelivett,» selgitas peakorraldaja Gun Fahlander. «Õnneks on sportlastel nagunii kombeks pudelivett juua.»

Ka hotellidest ja muudest majutusasutustest kinnitati, et toidutegemisel kasutatakse eelnevalt läbikeedetud vett, et vältida inimeste haigestumist.

Laskesuusatamise MK-sari algab Östersundis kolmapäeval naiste 15 km sõiduga. Täna õhtupoolikul jõuavad Östersundi ka Eesti koondislased Eveli Saue, Kadri Lehtla, Sirli Hanni, Roland Lessing, Indrek Tobreluts, Priit Viks, Priit Narusk ning peatreener Maris Cakars.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles