Viljandi alistas napilt Viimsi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall
Käsipall Foto: Marko Saarm

Koduses käsipalliliigas alistas Viljandi täna kodusaalis napilt Viimsi meeskonna.

Tasavägiselt kulgenud Viljandi ja Viimsi/Tööriistamarketi vahelises kohtumises olid külalised teisel poolajal ees 28:23, kuid sellest ei piisanud. Kolm minutit enne lõppu viis Aleksander Oganezov Viimsi klubi küll veel juhtima 31:30, kuid seejärel pääsesid võõrustajad tänu Kristo Järve ja Kristo Voika tabamustele omakorda ette. Rail Ageni taas viigistas, aga Ott Variku värav eelviimasel minutil tõi võidu viljandlastele.

Võitjate suurimateks skooritegijateks osutusid Voika 10, Karl Toom 7 ja Ott Varik 6 ning kaotajatel Ageni 10, Oganezov 9 ja Siim Pinnonen 8 väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks enda hoolealustega võidust hoolimata liiga rahule ei jäänud. «Viimsil oli väljakumeestest kaasas üks vahetusmängija ja lõpus nad väsisid. Meie poolt aga nõrk esitus. Lasime vastasel kohtumise kulgu dikteerida ning jäime nendega kaitses 1-1 olukordades alla. Samuti viskasime pihta nende puurilukule, samal ajal meie väravavaht meid ei aidanud. Oli närviline matš,» nentis Koks.

Viimsi juhendaja Ain Pinnonen tunnistas omakorda, et mehed tegid väikest koosseisu arvestades korraliku esituse. «Mängisime väga hästi ja kui lõpus oleksime asju paremini lahendanud, võinuksime ka võita. Arvestades seda, et meil oli ainult üks vahetusmees, siis pidasime lõpuni kenasti vastu. Mehed said puhata vaid siis, kui kandsid kaheminutilist karistust,» selgitas Pinnonen.

Tabelijuht Serviti sai kaheksakesi Põlvasse sõitnud Audentes SK-st jagu 36:18 (20:10). Võitjate parimad olid Ardo Puna 9 ja Andreas Rikken 5 ning kaotajatel Martin Grištsuk 8 ja Timo Raukas 4 tabamusega.

Serviti peatreener Kalmer Musting kiitis vastaseid. «Mäng täitis püstitatud eesmärgid. Saime vahepeal eemal olnud Mario Karuse ja Indrek Neeme roostest lahti, lisaks varieerisime kaitseformatsioonidega, kasutades aktiivset ja 6-0 kaitset. Vastasele tuleb au anda, nad tegutsesid südilt,» rääkis Musting.

Audentese juhendaja Martin Noodla nentis, et eks tulemus oli veidike ennustatav. «Esimesel poolajal olime kaitses pehmed, aga seadsime eesmärgiks, et nad ei viskaks meile kokku üle 40 värava, millega saime ka hakkama. Rünnakul harjutasime riste ja proovisime ääremeeste tööd, kuid kokkuvõttes jäime võimsuselt Servitile alla,» võttis Noodla mängu kokku.

Kehra/Horizon Pulp&Paper kaotas Aruküla SK vastu poolaja 17:19, kuid võttis lõpuks 37:30 võidu. Kehralaste resultatiivseimad olid Uku-Tanel Laast 8 ning Indrek Napsep ja Kaspar Lees 6 väravaga. Kaotajatele tõid parimatena Mihkel Varik 7 ning Rauno Esop 6 tabamust.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Indrek Lillsoo leidis võidumängu juures ka nurisemiskohti. «Saime oma mängu küll käima, kuid esimese poolaja keskel tekkis rahulolumoment, et küll kõik tuleb iseenesest. Kingitusi aga ei pakuta, vaid tuleb ise võidelda. Muret teebki see, et kõik mehed ei tule väljakule alati täie tõsidusega. Lõpuks pääses siiski maksvusele tasemevahe ja meie parem treenitus,» ütles Lillsoo.

Aruküla juhendaja Toivo Järv jäi enda hoolealuste esitusega rahule. «Seekordse mängu võib plusspoolele kanda. Kehra tundis, et kaotus on lähedal ning kui nende 6-0 kaitsega saime hakkama, siis aktiivse 5-1 formatsiooniga enam mitte. Teisel poolajal kaldus vaekauss Kehra poolele tänu pisiasjadele. Võtsime ülekaalus vastu valesid otsuseid, hakkasime palli liialt palju joonele viima ning kiirustasime rünnakul. Vastane teenis aga selle pealt ise kiireid,» tunnistas Järv.

Tabeliseis: Põlva Serviti 30 (17-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 26 (16), Viljandi HC 22 (16), HC Viimsi/Tööriistamarket 16 (17), Aruküla SK 11 (16), SK Tapa 5 (16), Audentes SK 4 (16) punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles