Bjørndalen noorest konkurendist: Tarjei on andekam kui mina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Norra teatenelik (vasakult): Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen.
Võidukas Norra teatenelik (vasakult): Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis puhta töö teinud ning nii sprindi, jälitussõidu kui ka teatesõidu järel kõrgeimal poodiumiastmel seisnud norralane Tarjei Bø on suurepäraste esituste järel teeninud hulganisti kiidusõnu.

Enne Hochfilzenit polnud Bø kordagi MK-etapil isegi poodiumile jõudnud, aga nüüd teenis ta kaks järjestikust etapivõitu ja oli ka Norra võiduka teateneliku ankrumees. MK-sarja üldarvestuses tõusis Bø teisele kohale, kaotades 11 punktiga liidrikohal olevale kaasmaalasele Emil Hegle Svendsenile ning edestades omakorda 11 punktiga oma teist koondisekaaslast kuuekordset olümpiavõitjat Ole Einar Bjørndalenit.

Laskesuusatamise kuningas, karjääri jooksul koguni 93 MK-etappi (neist üks murdmaasuusatamises) võitnud Bjørndalen kiitis 22-aastast noort talenti taevani.

«Ma pole üldse üllatunud, et Tarjeil nii hästi läks,» sõnas 36-aastane Bjørndalen intervjuus Biathlon Online’ile. «Tarjei on uskumatult andekas, ta on andekam kui mina või Emil samavanuselt olime. Tal on nii palju potentsiaali, sellist laskesuusatajat pole Norras varem nähtud. Ta on intelligentne poiss, tubli töörügaja. Ta treenis sel suvel meist kõigist rohkem.»

Küsimusele, kas jaanuaris 37-aastaseks saav Bjørndalen tunneb end noorte seltsis vanamehena, hakkas ta naerma. «Ainult mõnikord,» muigas ta. «Kahtlemata olen juba üsna vana, aga südames olen endiselt noor ja sama motiveeritud kui Tarjei.»

Bø stiilinäidet võib vaadata siit – norralane lasi jälitussõidu esimeses püstitiirus kõik märgid maha 20 sekundiga.

Bjørndalen meenutas ka Östersundi etapi jälitussõidu järel puhkenud tüli tema ja Svendseni vahel. Mäletatavasti sai jälitussõidus esikoha Bjørndalen, edestades Svendsenit 26,2 sekundiga ning võttes seega revanši laupäevase sprindi eest, kus Bjørndalen juhtis, aga kukkus viimasel laskumisel ja kaotas esikoha Svendsenile.

Jälitussõidus pääses Svendsen rajale neli sekundit enne Bjørndalenit ja nii sõitsid nad koos kuni viimase lasketiiruni, kus Bjørndalen eksis ühel lasul, aga Svendsen jättis üles kaks märki ega suutnud viimasel ringil enam Bjørndalenit püüda.

Östersundi etapil suurepärast suusakiirust näidanud kahekordne olümpiavõitja Svendsen oli aga pärast finišit maruvihane, teda pahandas, et kogu selle aja, mil nad kahekesi koos sõitsid, ei soostunud Bjørndalen kordagi ees tööd tegema, vaid sõitis Svendseni jäljes. «See oli Ole Einarist väga argpükslik käitumine,» lausus ta pärast võistlust vihaselt.

Sama päeva õhtul leppisid mehed ära ja Svendsen vabandas Bjørndaleni ees ka avalikult.

«Üldiselt on meil koondises sõbralik atmosfäär, aga mina ja Emil oleme mõlemad ägeda iseloomuga inimesed. Töötame muidu hea meelega koos, aga võistlusolukordades oleme enda eest väljas. Kindlasti pole see viimane kord, kui meil erimeelsused tekivad,» selgitas Bjørndalen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles