Reeglimuudatused võivad Klitško taas olümpiale viia

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško meistrivöödega.
Vladimir Klitško meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Poksilegend Vladimir Klitško loodab taas olümpiamängudel osaleda. Kuigi praegu valmistub ta profipoksi tiitlimatšiks Tyson Furyga, siis rahvusvahelise alaliidu tasemel tehakse ettevalmistusi, et Klitško enne karjääri lõppu tagasi olümpiale tuua.

«Olen alati öelnud, et tahaksin veel korra olümpial poksida, kuid hetkel on minu fookus kordusmatšil Tyson Furyga,» ütles 1996. aasta Atlanta olümpiavõitja. Ukrainlane avaldas soovi osaleda juba 2012. aasta Londoni mängudel, kuid rahvusvahelise poksiliidu (AIBA) reeglid ei lubanud profipoksijatel olümpiale pürgida. Nüüd plaanitakse reegel ümber teha ning ka profid lubatakse olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile.

Kui Klitškol ei peaks õnnestuma tänavustele Rio mängudele kvalifitseeruda, siis tekib järgmine probleem. Nimelt on ta 2020. aasta Tokyo olümpia ajal juba 43-aastane, kuid AIBA reeglid lubavad võistlema kuni 40-aastaseid sportlasi. Pole veel teada, kas AIBA tuleb vanameistrile vastu ja muudab ka selle reegli ukrainlase kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles