Rabav paljastus: vähki põdenud tippjalgpalluri ema plaanis staadionil enesetappu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Gutierrez tähistab Newcastle'i eest hooaja viimases mängus löödud väravat.
Jonas Gutierrez tähistab Newcastle'i eest hooaja viimases mängus löödud väravat. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas Newcastle Unitedi ridades mänginud Jonas Gutierrezi ema tuli lagedale rabava paljastusega – ajal, mil tema poeg võitles vähihaigusega, plaanis ta Newcastle’i kodustaadionil endalt avalikult elu võtta.

Gutierrezil avastati 2014. aastal munandivähk ja argentiinlane pidi jalgpalli mängimisest loobuma, et end ravida. Gutierrezi ema Monica Montore sõnul kohtles klubi aga tema poega niivõrd hoolimatult, et see viis ta ahastusse. Nii pidaski ta poja advokaadi Colin Pomfordiga nõu, kaaludes olukorrale tähelepanu tõmbamiseks meeleheitlikku sammu.

«Oleksin maha jätnud kirja kirjeldusega, kui kohutavalt nad Jonast kohtlesid. Küsisin Colinilt, mida klubi teeks, kui ma staadionile endalt elu võtaksin ja jätaksin maha kirja, kus ütlen, et põhjuseks on klubi poolt põhjustatud meeleheide,» rääkis Montore väljaandele Daily Mail. «Praegu tundub ainuüksi sellise mõtte väljaütlemine väga äärmuslik tegu, aga ma ei saa eitada, et see juhtus. Mäletan neid tundeid tänaseni väga selgelt.»

Samuti lükkas Montore ümber väited, nagu oleks Newcastle’i klubi püüdnud tema pojaga ühendust pidada, sellal kui pallur vähiga võitles. «See polnud kindlasti nii, sest mäletan, kui vihane ma olin, kuna näis, et neil polnud pärast diagnoosi selgumist Jonase heaolu vastu vähimatki huvi,» sõnas mängija ema. «Kui mitte arvestada ühte meili, mille klubi arst 17. oktoobril Jonasele saatis, küsides minu ja Argentina arsti kontaktandmeid, ei helistanud ega kirjutanud mulle klubist mitte keegi. Ja Jonasele samuti mitte.»

32-aastane Gutierrez veetis Newcastle’i ridades seitse hooaega ja kandis klubi särki enam kui kahesajas kohtumises, ent pidi 2014. aasta sügisel vähidiagnoosi tõttu mängimisest loobuma. Vahepealsed katsed naasta lõppesid järgmiste ravikuuridega ning uuesti pääses ta platsile alles 2015. aasta märtsis. Mullu mais pani ta Newcastle’i hooajale ilusa punkti, lüües hooaja viimases liigamängus kodupubliku ees värava. Hooaja lõppedes pidi ta aga klubist lahkuma, sest tema lepingut ei pikendatud. Praegu mängib 22 korda Argentina koondist esindanud poolkaitsja Hispaania kõrgliigas Deportivo La Coruña ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles