Keenia mängib Rio olümpial osalemise keeluga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia maratonijooksjad teeistanduste vahel võistlemas.
Keenia maratonijooksjad teeistanduste vahel võistlemas. Foto: Reuters / Scanpix

Keenia ei suutnud 5. aprilliks täita Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) seatud nõudmisi ning võis sellega astuda sammu lähemale sellele, et riigi sportlasi ei lasta Rio de Janeiro olümpiale. See oli juba teine tähtaeg, millest kinni ei peetud (esimene oli 11. veebruaril – toim), ja see peaks tähendama,  WADA tunnistab Keenia sobimatuks rahvusvahelistel võistlustel osalema, kuna nende dopinguvastane võitlus pole piisavalt efektiivne. Vastav otsus võidakse kinnitada 12. mail, mil koguneb WADA juhatus.

Kui riik on WADA poolt kõlbmatuks tunnistatud, tähendab see, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), aga ka rahvusvahelised alaliidud, nagu Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), võivad selle sportlased rahvusvahelistelt võistlustelt eemale jätta.

IAAFi president Sebastian Coe on seda Keenia puhul ka lubanud teha. «Üksikute riikide kehv reputatsioon dopinguvastases võitluses heidab kogu alale halba valgust. Peame olema selles võitluses aktiivsemad ja kui see tähendab, et Keenia sportlased tuleb MMilt ja olümpialt eemale jätta, siis seda me ka teeme,» sõnas Coe.

Eelmise aasta lõpus samuti suurde dopinguskandaali sattunud Venemaa kergejõustiklastele on IAAF praegu pannud keelu Rio olümpiamängudel võistelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles