Video: Ralf Aroni konkurendid tegid Austrias kohutava kolmikavarii (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-3 eurosarja etapil juhtus peadpööritav avarii.
Vormel-3 eurosarja etapil juhtus peadpööritav avarii. Foto: Ekraanitõmmis videost

FIA Euroopa vormel-3 sarjas võistlev Ralf Aron jõudis taas punktikohale, kui lõpetas Austrias Red Bull Ringil peetava etapi avasõidu üheksandana. Võistlust jäi aga varjutama kolme auto peadpööritav avarii.

Käimas oli 17. ring, kui ameeriklane Ryan Tveter tegi spinni ja libises oma autoga liivasele turvaalale. Tveteri vormel veeres seejärel tagasi rajale, kusjuures esimese sõitjana suutis temast mööda põigata just Aron. Järgmisena samasse kurvi jõudnud Zhi Cong Li ei näinud aga õhku paiskunud liivapilve tõttu midagi ja sõitis pea täiskiirusel Tveteri autole tagant sisse.

Hiinlase vormel paiskus kõrgele õhku ja tegi mitu saltot, kuid maandus õnneks ratastele. Ka tema järel sõitnud Pedro Piquet ei suutnud Tveteri autost mööda põigata, kuid brasiillase õnneks ei kerkinud tema vormel kokkupõrke järel õhku, lohisedes turvaalale. Sõit peatati otsekohe punase lipuga.

Sarja korraldajate kinnitusel pääses Piquet vigastusteta, Cong Li ja Tveter vajasid aga arstiabi. Seejuures märgiti, et üks neist kaotas korraks ka meelemärkuse, kuid raja meditsiinikeskusesse jõudes olid mõlemad mehed taas teadvusel. Cong Li toimetati sealt helikopteriga edasi haiglasse, et hinnata tema võimalikke selja- ja peavigastusi, Tveter viidi kiirabiautoga samuti lähimasse haiglasse läbivaatusele.

Võidu võttis sõidu peatamise hetkel esikohal olnud britt Callum Illott, teise ja kolmandana lõpetasid Aroni meeskonnakaaslased Lance Stroll ja Maximilian Günther. Aron sai 9. koha ja teenis selle eest kaks punkti. Üldarvestuses on esimest aastat selles sarjas kihutav eestlane 65 punktiga 8. kohal, uustulnukate konkurentsis aga kolmas.

Etapi teine sõit on kavas täna Eesti aja järgi kell 16.30, kolmas sõit peetakse homme.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles