Svendsen noorest konkurendist: Bø on alles laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø (vasakul) ja Emil Hegle Svendsen.
Tarjei Bø (vasakul) ja Emil Hegle Svendsen. Foto: SCANPIX

Hooaja alguses oma kogenud koondisekaaslase Ole Einar Bjørndaleniga tülitsenud mulluse laskesuusatamise MK-sarja võitja norralane Emil Hegle Svendsen valis oma uueks ohvriks tänavuse hooaja komeedi Tarjei Bø.

Svendsen teatas, et kui 22-aastane koondisekaaslane Bø tahab võidutseda meeste 20 km sõidus, peab ta enne meheks saama, vahendab NRK.

Nimelt on Bø sel hooajal võidutsenud nii sprindis, jälitussõidus kui ka ühisstardiga sõidus ning ainus distants, kus ta poodiumi kõrgeimale astmele tõusta pole suutnud, on 20 km sõit.

«See juhtub alles siis, kui ta meheks saab,» bravuuritses Bøst kolm aastat vanem Svendsen, kes muuseas on võistlusreisidel üldjuhul ka Bø toakaaslane. «Ta on praegu alles laps, seega usun, et läheb veel aega, enne kui ta sel distantsil esikoha saab. Ütleme siis niimoodi, et täna seda ei juhtu.»

Svendsen on 20 km sõidus võitnud kuldmedali nii maailmameistrivõistlustelt kui ka olümpiamängudelt ja teab seetõttu väga hästi, mida sel distantsil võitmiseks tegema peab. «See on väga pikk võistlus ja jõudu tuleb osata jagada. Paljudel läheb alguses hästi, aga lõpus kustuvad ära,» arutles Svendsen.

Bøl on siiani olnud suurepärane hooaeg, ta on üheksast etapist võitnud neli, tulnud korra teiseks, olnud kahel korral neljas ning korra viies. Tema hooaja halvim tulemus on just nimelt 20 km sõidus – Pokljuka etapil sai ta sel distantsil 12. koha.

MK-sarja üldarvestuses edestab Bø Svendsenit 55 punktiga.

20 km sõit on täna algava Ruhpoldingu MK-etapi esimene distants, start antakse Eesti aja järgi kell 15.15. Bø plaanib Svendseni oma sõnu sööma panna. «Kavatsen hästi lasta ja kiiresti suusatada ning viimasel ringil endast kõik anda,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles