Djokovic sai lõpuks oma tahtmise ja tegi Prantsusmaal ajalugu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic jõudis eilse võiduga vinge tähiseni: temast sai tenniseajaloo kolmas mees, kes on korraga enda käes hoidmas kõiki Suure Slämmi turniiri võite.
Novak Djokovic jõudis eilse võiduga vinge tähiseni: temast sai tenniseajaloo kolmas mees, kes on korraga enda käes hoidmas kõiki Suure Slämmi turniiri võite. Foto: SCANPIX

TENNIS. Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel võitis eile meeste üksikmängu maailma edetabeli esinumber Novak Djokovic. Serblane sai lõpuks koju viia selle suure slämmi turniiri trofee, mis tal seni auhinnakapist puudu on, ning lisaks sai Djokovicist ajaloo kolmas mees, kes on suutnud järjest tulla nelja maailma suurima turniiri võitjaks.

Meeste esinumber läbis seekordsete Prantsusmaa lahtiste esimesed voorud muretult: kolm esimest ringi sai Djokovic kolmesetilistes mängudes üsna lihtsad võidud, kuni neljandas ringis asus esireketit matšis Roberto Bautista Aguti vastu kimbutama vihm. Nii lükati üle 16 aasta esimest korda kõiki mänge 30. mail edasi ja kuigi Djokovic ning maailma edetabeli 16. mees jõudsid päev hiljem peaaegu kõik kolm esimest setti ära mängida, tuli nelja setini veninud matš lõpuni pidada omakorda veel päev hiljem.

Veerandfinaali jõudnuna jätkas eile ajalugu teinud Djokovic kindlalt: 6:3, 7:5, 6:3 alistus tšehh Tomas Berdych (ATP 8.), poolfinaalis oli esireket 6:2, 6:1, 6:4 parem maailma 15. reketist Dominic Thiemist. Finaalis kohtusid praeguse edetabeli kaks paremat meest, kui Djokovici vastaseks oli Suurbritannia esindaja Andy Murray. Kuigi esireket kaotas avavaatuse 3:6, pidi Murray järgmises kolmes setis tunnistama Djokovici paremust 1:6, 2:6, 4:6 ning nii läks esikohatrofee serblase auhinnakappi.

Nii uskumatu kui see ka pole, on tänavune Prantsusmaa lahtiste esikoht Djokovici jaoks alles esimene võit Roland Garrose väljakutel. Serblane osales sel aastal Prantsusmaa suure slämmi turniiril juba 12. korda ning saab viimaks koju viia seni puudu olnud auhinna. «See on väga eriline hetk, minu senise karjääri kõige tähtsam moment. Tundsin täna midagi, mida ma pole kunagi varem Roland Garrose väljakutel tundnud – rahva toetust,» rõõmustas Djokovic, kes varises võidu järel joovastununa väljakule pikali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles