Slovakkia peatreener: teine värav oli välditav

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ján Kozák
Ján Kozák Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Slovakkia koondise peatreener Ján Kozák sõnas pärast 1:2 kaotusmängu, et Walesi teine värav oli tema tehtud vahetuste tulem. 

«Kaotada on alati ebameeldiv, seda eriti Euroopa meistrivõistlustel. Teadsin, et kes iganes lööb esimese värava, saab tohutu eelise. Walesil on väga hästi organiseeritud kaitse,» oli Slovakkia peatreener Ján Kozák kohtumise tulemuses pettunud.

«Pärast Walesi väravat mängisime hästi ning tundsime end palliga mugavalt. Tegemist oli lahtise mänguga ning neil oli lihtsalt rohkem õnne. Rääkisin poolajal äärekaitsjatele, et nad peavad rünnakutel aktiivsemalt osalema. Duda ja Nemeci väljakule toomine oli risk, kuid see käik oli vältimatu. Oleksime suutnud teise värava ära hoida, aga jalgpall on juba kord selline,» jätkas Kozák.

Walesi avavärava autor Gareth Bale ootab aga juba järgmist mängu. «Meil on maailma parimad fännid, kelle toetust oli täna väljakul tunda. Tegemist on meie riigi jaoks väga tähelepanuväärse ja ajaloolise momendiga. Tähtis pole see, kes väravad lõid, vaid see, et me saime tabelisse kolm punkti ning pakkusime fännidele hea lahingu. Nüüd lähme Inglismaa järele. Esimene faas kolmest on läbitud. Jätkame võitlust.» 

Kohtumise parimaks mängijaks valitud Walesi koondislane Joe Allen sõnas, et peatreeneril oli neile konkreetne sõnum. «Kui me kaotame, pole kõik läbi, kuid kui me võidame, ei ole me veel kindlalt alagrupist edasi,» avaldas Allen riietusruumis räägitu. «Peame järgmiseks kaheks mänguks keskenduma ning hoidma samasugust suhtumist nagu täna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles