Seim pani olümpiaks ülikõva algraskuse, viis meest vastasid samaga (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd. Foto: SCANPIX

Praeguseks on selge ka Rio olümpiamängude tõstmise meeste üliraskekaalu stardirivi ning meeste algraskused. Mullusel MMil hõbemedali ning tänavusel EMi pronksmedali võitnud Mart Seim on kahe tõsteviisi kogusummas määranud algraskuseks 450 kg. Seimi nimele kuuluv Eesti rekord on 438 kg ning pärineb mulluselt MMilt. Võistluse alguses on lubatud algraskust kahe tõste kogusummas vähendada 20 kg.

Nagu oligi eeldada, siis Rios saab tõenäoliselt näha läbi aegade ühte kõige kõrgematasemelist meeste üliraskekaalu võistlust. Nii on sarnaselt Seimile 450 kg algraskuseks määranud veel viis meest.

Sama raskuse on kahe tõste kogusummas kirja pannud maailmameister Laša Talakhadze, Londoni olümpiavõitja Behdad Salimikordasiabi, armeenlased Gor Minasjan ja Ruben Aleksanjan ning Türkmenistani tõstja Hojamuhammet Toychyyev.

Kokku on A-grupis 11 meest.

Meeste A-grupp Rio olümpiaks:

Mart Seim EST 450kg

Laša Talakhadze (Gruusia) 450kg

Gor Minasjan (Armeenia) 450kg

Ruben Aleksanjan (Armeenia) 450kg

Hojamuhammet Toychyyev (Türkmenistan) 450kg

Behdad Salimikordasiabi (Iraan) 450kg

Fernando Saraiva Reis (Brasiilia) 440kg

Irakli Turmanidze (Gruusia) 440kg

Ahmed Mohamed (Egiptus) 437kg

Almir Velagic (Saksamaa) 437kg

Jiri Orsag (Tšehhi) 437kg

Meeste üliraskekaalu võistlus on Rios kavas 16. augustil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles