Pildid: võimas Phelps püüdis pilke kahtlaste plekkidega (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps Rio olümpial.
Michael Phelps Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Ameerika ujuja Michael Phelps tõmbas eile Rio olümpial endale tähelepanu mitte ainult järjekordse kuldmedaliga, vaid ka tema paremat õlga katvate kummaliste plekkidega.

Phelps hüppas eile Rios basseini meeste 4x100 meetri vabaltujumise teatevõistluses, kus ta koos koondisekaaslastega võitis kulla, mis mehele oli 19. olümpiakullaks. Lisaks võimsale saavutusele püüdis ameeriklane aga pilke ka kummaliste ümmarguste plekkidega, mis ta paremat kätt katsid. Tegemist oli verevalumitega, aga Phelps ei saanud neid kaklemise vms tegevuse käigus, vaid mitmete allikate väitel on ameeriklane saanud kuputeraapiat, mida kasutatakse vereringluse kiirendamiseks.

Selles praktikas tekitatakse nahale vaakum, mis saavutatakse kuppe kehapinnale asetades kas kuumuse või spetsiaalse pumba abil. Tulemusena jäävadki nahale ümmargused tumedat tooni ringid, mis eile ka Phelpsi käel näha olid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles