Narkomaanidest vanemate lapsest USA uueks kullakeseks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Biles Rio olümpial teel kuldmedali poole.
Simone Biles Rio olümpial teel kuldmedali poole. Foto: SCANPIX

USAs armastatakse kõiksugu edulugusid. Niimoodi on see ka spordis ja loomulikult täpsemalt ka olümpiamängudel. Ameeriklased võivad hullumiseni vaimustuda Michael Phelpsist, kuid vaja on ka teisi sangareid. Rios on tähelepanu keskpunkti kerkinud 19-aastane riistvõimleja Simone Biles, kelle lugu raskest lapsepõlvest ja suur hulk kuldseid medaleid on teinud temast meedia lemmiku. Rios võib ta õnnestumise korral taskusse pista koguni viis kuldset medalit.

USAs, kus tänu cheerleader’ite hullusele on ka sportvõimlemine ülimalt populaarne, on ka Biles tõeline staar. Ameeriklanna muudab eriliseks veel tõik, et ta on suutnud vastu pidada suurtele ootustele ja võistlustel näidanud just sellised tulemusi, nagu talle seatud kõrged standardid nõuavad. Bilesi vaimne tugevus, füüsiline võimekus ja suurepärane tehniline arsenal teevad temast paljude hinnangul juba praegu ühe läbi aegade kõige säravama sportlase.

Viimastel aastatel naiste sportvõimlemises domineerinud Biles on praeguseks Rios ühe kuldmedali juba tasku pistnud, kui ta tõusis poodiumi kõige kõrgemale astmele naiskonnavõistluses. Bilesi seisukohast ei vaadata Rio olümpiat enam tõusuna tippu, vaid tema kroonimisena maailma parimaks.

Kuueaastaselt võimlemisega tutvust teinud Biles on juba praeguseks läbi aegade edukaim naisvõimleja MMide ajaloos. Oma karjääri jooksul on ta maailmameistriks kroonitud rekordilised kümme korda. Üheksa tiitli peale jäid omal ajal sellised legendaarsed venelannad nagu Svetlana Horkina ja Larissa Latõnina ning rumeenlanna Gina Gogean.

Esimest korda olümpiamängudel osaleva 142 cm pikkuse Bilesi raske lapsepõlv on aga see, mis teeb tema eduloo veelgi erilisemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles