Kas Eesti peaks tegema pronksimatšiks vahetuse? (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaaberma
Kaido Kaaberma Foto: Margus Ansu

Rio olümpia epeevehklemise võistkondlikul turniiril poolfinaalis Hiinale kaotanud Eesti naiskonna peatreeneril Kaido Kaaberamal on kell 23 algava pronksimatši eel mõtlemisainet – kas teha naiskonnas vahetus ja lasta rajale Kristina Kuusk, või jätkata sama koosseisuga.

Seni on Eesti naiskonda vedanud Irina Embrich, kes naistest ainsana plussi. Seevastu Julia Beljajeva ja Erika Kirpu on jäänud mõlemas kohtumises selgelt miinusesse. Poolfinaalis otsustas see kohtumise saatuse.

«Teine ja kolmas liin olid meil nõrgad,» nentis Kaaberma. Küsimuse peale, kas tal mõlkus mõttes ka vahetus, vasta ta: «Alati on peas ka selline mõte. Aga keda vahetada? Esimeses matšis olid kehvad nii Beljajeva kui Kirpu.»

Veerandfinaalis polnud kaotus siiski nii suur ja Embrich suutis viimases vahetuses võidu välja võidelda. Hiinlaste vastu jäi aga Beljajeva saldoks -5 ja Kirpul koguni -6. Esimeses kohtumises olid nende numbrid vastavalt -4 ja -2. Seega on nad teinud kahe matši peale kokku -17. Seda on palju.

«Beljajeva on tavaliselt alati Hiina vastu hästi vehelnud,» põhjendas Kaaberma. «Meil ei õnnestunud matše ka varem lõpetada, sest Hiina ronis pidevalt peale. Pool kohtumist pidasime vastu, ei rohkemat.»

Pronksimatšis kohtub Eesti Venemaaga. Kaaberma usub, et selle vastasega on võimalik vehelda. «Meil on nüüd paar tundi aega mõtelda, kuidas edasi tegutseda. Usun, et naised saavad esimesest pettumusest üle,» märkis ta.    

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles