Mattias Käit: usun, et Fulhami treener annab noortele mänguaega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit Fulhami särgis.
Mattias Käit Fulhami särgis. Foto: Mattias Käit/Instagram

Inglismaa esiliigaklubi Fulhami ridadesse kuuluv Mattias Käit jätkab alanud hooajal võitlust esindusmeeskonna ridadesse pääsemise nimel.

«Olen praegu tegelikult treeninud kolm nädalat U21-meeskonnaga. Äsja sulgus ka üleminekuaken ja Fulham tegi vist 13 ostu või isegi rohkem – eks nüüd on vaja jälle mängukorda saada ja näis siis, äkki tuleb jälle võimalus treenida ja miks mitte ka mängida põhimeeskonna eest,» lausus Käit. Fulham täiendas suvel meeskonda 11 ostetud mängijaga, lisaks toodi kolm pallurit laenule.

Detsembri lõpus Londoni klubi juhendama asunud serblane Slovisa Jokanovic ei kippunud eelmisel hooajal esindusmeeskonnas kuigi palju noori kasutama, sest lõpuks 20. tabelireale maandunud Fulham pidas pikalt võitlust liigasse püsimajäämise nimel. «Sel hooajal on kõik nullist alanud ja kolm-neli U21 poissi ning isegi üks U18 poiss on juba põhimeeskonnaga treeninud ja isegi debüüdi teinud,» märkis Käit. «Usun, et treener teeb erandeid ja annab noortele mänguaega.»

Käit jäi veidi kõhklevaks ka enda füüsilise seisundi hindamisel. «Ei oskagi öelda, kas olen sajaprotsendilises vormis või veel mitte. Pidin näiteks tänagi mängima 70 minutit, aga tuli 90 minutit ja sain hakkama. Võhma saab alati rohkem olla, aga puude ja kõik – küll see ajapikku tuleb. Veel ehk sada protsenti pole, aga varsti-varsti,» arvas Käit.

Gruusial lasi Eesti Käidi arvates avapoolajal liialt domineerida. «Nad hoidsid palli ja said teha seda, mida ise tahtsid, lõid ühe värava ära ka. Teisel poolajal olime aga agressiivsemad, mul endal oli kohe poolaja alguses võimalus, mida ma kahjuks ära ei löönud. Lõpuski oli meil veel mitu väravavõimalust,» jäi Käit teise poolajaga rahule. «Teadsime, et kui laseme neil mängida, siis nad ka oskavad mängida.»

Käit on varem tegutsenud nii noortekoondises kui ka aasta algul Rootsi vastu A-koondises mängides ründajana. Gruusia vastu saatis peatreener Martin Reim ta aga väljakule alumise poolkaitsja positsioonil, kust Käit küll teisel poolajal märksa sagedamini rünnakule lülitus. «Klubis mängin rohkem number kaheksa kohal ehk box-to-box poolkaitsjana. Aga arvan, et täna oli minu poolt okei mäng,» leidis Käit ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles