Naiste Meistriliigas toimub sügisringi esimene voor

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Toomas Huik

Algab naiste jalgpalli meistriliiga 15. voor ja seega ka sügisringi kohtumised, kus mängus on olulised punktid ning esinelik hakkab otsustama medalivõitjaid ja neli alumist naiskonda jagavad ülejäänud kohad.

Päeva esimeses mängus võõrustab Noortekoondis Tartu JK Tammekat. Noortekoondis on seni 14 mänguga kogunud ühe punkti ning asub kaheksandal kohal. Tammeka on 16 punktiga viiendal positsioonil. Omavahelistes kohtumistes on Tammeka suutnud seni kahel korral Noortekoondist võita tulemustega 5:0 ja 5:1.

Noortekoondise treener Kaidi Jekimova: «Eelmises mängus suutsime hästi palli hoida ja sellega palju ohtlikke olukordi luua. Puudu jäi kas viimane sööt või realiseerimine, aga kui me suudame rohkem samme ette mõelda, olen kindel, et oleme võimelised veel paremat mängu näitama.»

Tammeka peatreener Rainer Klement: «Noortekoondise mängule läheme nagu ikka oma mängu mängima. Tahaksime ise rohkem palliga mängida ja domineerida ning loodame parimat tulemust.»

Põnevas Tallinna derbis kohtuvad FC Levadia ja FC Flora. Kuigi Flora on senimaani mõlemast omavahelisest mängust noppinud võidud, on need kohtumised möödunud vägagi tasavägiselt, lõppedes skooriga 3:2. Suurim väravakütt omavahelistes mängudes on olnud Vlada Kubassova, kes on teinud skoori kolmel korral, Levadia eest on veel resultatiivne olnud Mari Abel. Flora eest on värava löönud kuus erinevat mängijat: Annaliis Strigin, Eneli Vals, Siret Räämet, Ragne Hindrimäe, Katrin Loo, Getter Saar.

Levadia peatreener Maksim Rõtškov: «Tahaksime lõpuks FC Florat võita ja usun, et oleme selleks suutelised. Kaks eelmist omavahelist mängu olid väga pingelised, kuid pidime lõpuks tunnistama vastase nappi paremust. Iga punkt on meile võitluses medalite nimel ülimalt oluline.»

Flora peatreener Aleksandra Ševoldajeva: «Tulemas on põnev mäng, kus meie eesmärk oleks mängida paremini kui eelmistes omavahelistes kohtumistes.»

Hetkel neljandal positsioonil paiknev Tallinna Kalev võtab kodus vastu tabeliliidri Pärnu JK. Kalev on kogunud 23 punkti ning jääb eespool olevast Levadiast maha vaid kahe punktiga. Pärnu on kindlalt tabeli tipus 42 punktiga, edestades lähimat jälitajat FC Florat 6 punktiga

Kalevi peatreener Allan Soomets: «Pärnu on just tulnud väga tugevate mängude pealt WCL-ist ja tegi seda tõusvas joones. Kindlasti ollakse tahtmist täis sealne tasemešokk unustada ja siin on nad jälle omas elemendis domineerimas ning järjekordse meistritiitli poole purjetamas. Eks meil on see rõõm neid siin esimestena uuesti vastu võtta.»

Pärnu peatreener Jüri Saar: «Kalevi naiskond on olnud meile sellel aastal ebamugav vastane. Et laupäevane mäng võita, tuleb meil unustada eelmise nädala väga väsitavad mängud ja anda endast kõik.»

Päeva viimases kohtumises on vastamisi Nõmme Kalju ja Tartu SK 10 naiskonnad. Tegemist on vastavalt tabeli kuuenda ja viienda koha omanikuga. SK 10 on suutnud 14 kohtumisega koguda 11 punkti ning Kalju jääb neist kolme punktiga maha. Omavahelistes mängudes on mõlemad pooled teeninud ühe võidu. Esimene mäng lõppes Kalju 1:0 võiduga, kui ainsa värava lõi Maria Orav. Teise kohtumise Kalju koduväljakul võitsid külalised, kui resultatiivsed olid Geili Rehkli ja Laura Gusseva.

Nõmme Kalju peatreener Getulio Aurelio Fredo: «Kalju ja SK10 lähevad käesoleval hooajal kolmandat korda vastamisi. Me tunneme küll puudu mõnedest mängijatest selles mängus, aga oleme enesekindlad, et suudame selle mängu võita.»

SK 10 abitreener Mariliis Limbak: «Käes on periood, kus ühtki punkti kaotada ei tohi ja kõigist mängudest tuleb võtta maksimum ning seda me ka laupäeval tegema läheme. Võtmeküsimusteks selles mängus on distsiplineeritud kaitsetöö ning võimaluste realiseerimine. Lihtne ei saa meil olema, aga kui suudame eelmainitut maksimaalselt sooritada, siis olen kindel, et naaseme Tartu võidupunktidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles