Tallinna Maratonil tulevad starti nii olümpiasportlased kui tuhanded liikumisharrastajad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maratoni pressikonverents.
Tallinna maratoni pressikonverents. Foto: Heiki Rebane

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas Baltimaade suurim rahvusvaheline maratonijooks ja Eesti suurim rahvaspordisündmus SEB Tallinna Maraton. Esmakordselt kolmepäevase festivalina toimuva ürituse programm algab juba täna õhtul toimuva viiekilomeetri pikkuse Nike Noortejooksuga, millel lööb kaasa üle kahe ja poole tuhande harrastaja. Noortejooksu lõpus toimub Vabaduse väljakul ka vägev kontsert, kus astuvad üles Getter Jaani, Grete Paia, Metsakutsu ja Reket.

Laupäeval, 10. septembril kell 10 hommikul starditakse Vabaduse väljaku kõrvalt Pärnu maanteelt juba 16-aastase traditsiooniga alati rohkearvulise ja kirju osavõtjaskonnaga kümnekilomeetri pikkusele Sügisjooksule täiesti uuel ja põneval trassil.

10 km distantsi eeldatavate favoriitidena lähevad rajale naistest olümpiamaratonist taastuv Lily Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, tema klubikaaslane Jekaterina Patjuk ja Liina Tšernov klubist Jooksupartner. Meestest on võitjasoosikuteks Tiidrek Nurme Taru Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, Eesti Maaülikooli esindaja Keio Kits ja keenialased Victor Kamuren Ketienya ning Ibrahim Mukunga Wachira.

Laupäeva pärastlõunal kell 13 algavad Vabaduse väljakul Mesikäpa lastejooksud energilise Tibuna esineva Venno Loosaare juhtimisel.

Pühapäeva, 11. septembri hommikul kell 9 annavad 42,195 kilomeetriselle klassikalisele maratonijooksule stardipaugu Rio olümpiamaratonil osalenud kolmikõed Liina, Leila ja Lily Luik. Meeste seas on võidumõtetega starti minemas kolm Keenia meest David Kipkorir Rutoh, Robert Kimaru Magut ja Bernard Kipsang Chumba, kellest kiireima isikliku rekordiga on Rutoh (2:13.22).

Eesti meistrivõistluste esikohta sihivad Kaupo Sasmin Sparta Spordiseltsist, Heinar Vaine klubist Staier ja Treeningpartneri esindaja Priit Lehismets. Naiste seas läheb Eesti meistritiitli ja maratoni üldvõidu pärast rebimiseks klubi Treeningpartneri esindajate Kaisa Kuke ja Mari Boikovi vahel.

Pühapäeva keskpäeval startiv poolmaraton toob stardijoonele Tallinnas saabuvatest sportlastest tuntuima nime. Naiste esikohta läheb püüdma Rio olümpiamängude 12. naine ja kahekordne New Yorki maratoni võitja lätlanna Jelena Prokopcuka. Meestest stardis Eesti parim maratoonar Roman Fosti, kes loodab sammu pidada eelmisel päeval kümnekilomeetri rajal osalevate keenlaste Ibrahim Mukunga Wachira ja Victor Kamuren Ketienyaga.

SEB Tallinna Maraton on olnud viimastel aastatel Eesti suurimaks rahvaspordisündmuseks ja tuntuimaks maratoniks. Möödunud aastal osales suurimal rahvaspordipeol ühtekokku 19559 liikumisharrastajat tervelt 49 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles