Pargisõidus hakkavad tooni andma suuremad tiimid

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulia Tanno ja tema konkurentide tegemisi jälgis Aspenis pidevalt suurearvuline Šveitsi koondise treenerkond.
Giulia Tanno ja tema konkurentide tegemisi jälgis Aspenis pidevalt suurearvuline Šveitsi koondise treenerkond. Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images

Ekstreemspordialad on olümpiamängudele jõudes muutuma hakanud ning riikide koondised aina suurenevad. Nii võis ka lõppenud Aspeni X-mängudel näha, et rahvuskoondised töötavad aina ühtsemalt  ja saavad niimoodi väiksemate võistkondade ees eelise.

Kui Sildarude tiimi moodustavad Tõnis, Kelly ja Henry, siis suuremates freestyle-suusatamise riikides panustatakse edu saavutamiseks aina rohkem vahendeid. Suuskade määrimisel on Sildarud saanud tihtilugu ka teistelt koondistelt abi, kuid muud infot naljalt ei jagata.

Nii näiteks on pargisõidu rajal suurematel koondistel väljas 3-4 treenerit. Seega omavad sellised tiimid treeningutel rajal tehtavast head ülevaadet. Näiteks Šveitsi koondisel (naiste pargisõidus osales Giulia Tanno) oli terve võistlustrass inimestega täidetud ja omavahel jagati pidevalt raadiosaatjate teel infot, mida Tanno konkurendid trennis tegid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles