Kotsari meeskond kaotas uskumatu nelja lisaajaga mängu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Eesti korvpalluri Maik-Kalev Kotsari koduülikool South Carolina suutis USA üliõpilasliigas NCAA välja tulla 17-punktilisest kaotusseisust, aga jäi Alabama ülikoolile koguni nelja lisaaja järel alla 86:90. Normaalaeg lõppes 57:57.

Kotsar kogus 24 minutiga viis viga ja seega ei suutnud eestlane võimsaid statistikanumbreid näidata: kontosse jäid kaks punkti ja kaks lauapalli. Väljakult tabas Kotsar viskeid viiest üks.

56 minutit platsil rüganud Sindarius Thornwell viskas South Carolina kasuks koguni 44 punkti ja võttis maha 21 lauapalli. PJ Dozier lisas 21 punkti, aga South Carolina poolelt rohkem keegi kahekohalise punktiarvuni ei jõudnud. Thornwellil oli võimalus South Carolina 11 sekundit enne normaalaja lõppu juhtima viia, aga ameeriklane ei suutnud kätteteenitud vabaviset tabada. Kokku teenis Thornwell vabaviskeid 33, millest tabas 25.

Poolaja 32:16 võitnud ja korraks 17-punktilises eduseisus olnud Alabama resultatiivseim oli Avery Johnson 23 punktiga. Johnsoni samanimeline isa ja Alabama meeskonna juhendaja tuli 1999. aastal San Antonio Spursiga NBA meistriks ja teenis 2006. aastal Dallas Mavericksi juhendades NBA aasta treeneri aunimetuse.

South Carolina sai 19 võidu kõrvale 5. kaotuse, kagukonverentsis (SEC) on võidetud 9 mängu ja kaotatud 2. Sama pulga peal on ka Florida ja Kentucky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles