Rootsi suusatäht Johaugist: kannatan koos temaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla.
Therese Johaug (vasakul) ja Charlotte Kalla. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Rootslanna Charlotte Kalla lausus kodumaisele väljaandele Expressen, et tunneb 13-kuulise võistluskeelu saanud Therese Johaugile kaasa.

«Kannatan koos temaga, olen seda kogu aeg teinud. Ta on mu hea sõbranna, ehkki rajal oleme rivaalid. Aga nüüd sattus ta kohutavasse seisu, midagi hullemat ei saagi ühe sportlase jaoks olla,» sõnas kahekordne olümpiavõitja Kalla. Küll aga ei soovinud ta võtta seisukohta selles osas, kas 13-kuuline karistus on keelatud ainet klosteboli tarvitanud Johaugile piisav.

Johaug sõnas sügisel, et on Kallale toetuse eest väga tänulik. «See tähendab mulle tohutult palju. Charlotte on mu väga hea sõbranna ja naine, kellele ma mitmes mõttes alt üles vaatan,» rääkis Johaug toona.

Norra Spordiliit määras eelmisel nädalal Johaugile 13-kuulise võistluskeelu, mis lubaks tal osaleda järgmisel aastal peetavatel Pyeongchangi olümpiamängudel. Norralanna ei olnud karistusega rahul ja vihjas võimalusele, et kaebab otsuse edasi. Sama võivad Rahvusvahelise Spordiarbitraaži kaudu teha ka Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) ja Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles