Treener: Bjørndalen peaks Bjørgenilt õppust võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise kuningal Ole Einar Bjørndalenil on selja taga karjääri üks kesisemaid hooaegu, 37-aastane norralane suutis võita vaid ühe MK-etapi.

1993. aastal MK-sarjas debüteerinud Bjørndalen on oma karjääri jooksul võitnud 92 etappi laskesuusatamises ning ühe murdmaasuusatamises. Pühapäeval oli ta hooaja viimasel etapil Holmenkollenis meeste 15 km ühisstardiga sõidus lähedal järjekordsele etapivõidule, ent viimasel kilomeetril rauges tänavu kehvas suusavormis olnud legendaarse norralase jõud täielikult ja temast möödusid nii Emil Hegle Svendsen kui ka Jevgeni Ustjugov, Bjørndalen pidi leppima 3. kohaga, vahendab Nettavisen.

Samas on kuuekordne olümpiavõitja ja 16-kordne maailmameister kinnitanud, et kavatseb võistelda vähemalt 2014. aasta Sotši olümpiani.

«Ole võtab nüüd aja maha ja puhkab vähemalt kolm-neli nädalat, ilma ühtegi trenni tegemata. Tema jaoks on see täiesti uus olukord. Tavaliselt alustab ta hooaja lõppedes kohe järgmiseks aastaks treenimist,» selgitas Norra laskesuusakoondise kehalise ettevalmistuse treener Torgeir Bjørn. «Ta pole pärast jõule just parimas vormis olnud. Arvan, et ta peaks nüüd Marit Bjørgenilt õppust võtma.»

Treeneri arvates peaks Bjørndalen läbi aegade ühelt edukamalt naissuusatajalt Bjørgenilt õppima kaht asja. Esiteks, andma kehale raske hooaja järel puhkust ning teiseks, hakkama valima, millistel võistlustel ta osaleb.

«Ta peaks rohkem mõtlema, millistel etappidel ta võistleb. Arvan, et ta peaks osadest etappidest loobuma, et hooaja keskel üks korralik treeningperiood teha. Bjørgen on seda mudelit kasutanud viimasel kahel aastal,» märkis Bjørn.

Küsimusele, kas treener usub, et Bjørndalen suudab endisele tasemele tagasi tõusta, vastas Bjørn: «Kahtlemata, mina usun küll, et tal on võimalik uuesti tippu tõusta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles