Suusakuninganna ülestunnistus: olen muutunud paranoiliseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakarikaetapi klassikadistantsi võitja Marit Björgen.
Maailmakarikaetapi klassikadistantsi võitja Marit Björgen. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Norra suusataja Therese Johaugi dopingujuhtum on teinud tema hea sõbranna ja konkurendi Marit Björgeni eriti ettevaatlikuks. NRK-le antud usutluses tunnistas suusakuninganna, et peab isegi oma pojale tagumiku peale kreemi määrides kontrollima, ega see kreem juhuslikult WADA poolt keelatud ainete nimekirjas pole.

«Samuti teen ma pilte toodetest, mille leian internetist ning mis pole WADA nimekirjas. Siis on mul vähemalt pilt olemas. Tunnistan, et olen muutunud paranoiliseks,» ütles 37-aastane Björgen.

«Ma jätkuvalt usaldan arste, kuid olen kõike ise rohkem kontrollima hakanud. Miski pole kunagi 100 protsenti kindel. Ma küll ei mõtle kogu aeg selle peale, aga ma arvan, et sellest piisab, kui ma pean oma poega kreemitades mõtlema, kas ma üldse tohin seda kreemi kasutada,» tõid suusataja näite oma paranoilisusest.

«Ma ei peagi ju seda kreemi ise kasutama – piisab sellest, kui mul on näpul haav ning see keelatud ainega kokku puutub. Samamoodi nagu Theresel oli huulega. Nii vähe ongi selleks vaja,» jätkas Björgen.

Mis Johaugiga juhtus?

Johaug jäi eelmisel aastal dopingukontrollis vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlase enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles