Nädala jooksul kolm korda hooaja tippmarki uuendanud Kirt võttis natukeseks hoo maha

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt
Magnus Kirt Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ühe nädala jooksul kolmel järjestikusel võistlusel hooaja tippmarki uuendanud odaviskaja Magnus Kirt otsustas võistlemise asemel natuke rohkem treeningutele keskenduda ning järgmisteks mõõduvõttudeks jõudu koguda. 

4. juunil täitis ta Gustav Sule memoriaalil tulemusega 83.53 MM-normi. Seejärel kutsuti ta Teemantliiga etapile, kus teenis 8. juunil kõrgetasemelisel võistlusel 83.70ga kuuenda koha. Kaks päeva hiljem viskas Kirt Balti karikavõistlustel 84.08 ja võitis Läti Presidendi karika. 

«Kõige rohkem olen rahul Rooma tulemusega, mis oli mu eesmärgiks võetud. Selle üle on ka hea meel, et sain lõpuks välismaal visata. Atmosfäär oli väga lahe, staadion, korraldus väga heal tasemel,» rääkis Kirt Postimehele.

Nüüd kavatseb Kirt natukeseks hoo maha võtta. Odaviskesõbrad ei näe teda ei Eesti karikavõistlustel ega ka kõrgetasemelisel kergejõustikuõhtul Kuortanes, Soomes. 

«Võistlused tulid nii tihedalt, kogun hinge. Eelmisel aastal tegin selle vea, et võistlesin igal pool ja palju,» viitab ta nii Amsterdami EMi (Kirt viskas kõigest 74.64 ning pidi 31 mehe konkurentsis leppima 26. kohaga.) kui Rio olümpiamängude (Kirt viskas 79.40 ega pääsenud lõppvõistlusele-toim) põrumisele.

«Nüüd kavatsen natuke puhata ja jõudu koguda. Vorm on tõusuteel,» sõnas ta.

Kindlasti võistleb Kirt jaanipäeval Vaasas, kui seal peetakse Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles