Norra supertrio nõuab treenerivahetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra võidukas teatenelik tänavusel MMil: (vasakult) Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Alexander Os ja Ole Einar Bjørndalen.
Norra võidukas teatenelik tänavusel MMil: (vasakult) Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Alexander Os ja Ole Einar Bjørndalen. Foto: SCANPIX

Hoolimata edukast hooajast pole Norra laskesuusatajad praeguse treeneri Mikael Löfgreniga rahul ning nõuavad uut juhendajat.

Norra meestel oli suurepärane hooaeg, Tarjei Bø võitis MMilt kolm kuldmedalit ja kaks pronksi ning oli MK-sarja üldarvestuses esimene, Emil Hegle Svendsen sai MMilt kaks kulda ja ühe hõbeda ja oli MK-sarjas Bø järel teine, vanameister Ole Einar Bjørndalen kuulus MMil võidukasse segateatevõistkonda ning teatenelikusse.

Nüüd aga tuleb välja, et mehed pole rahul rootslasest peatreeneri Löfgreniga ja ootavad, et alaliit palkaks uue juhendaja, vahendab NRK.

«Vajame treenerit, kes esitab meestele suuremaid nõudmisi,» sõnas Svendsen.

«Vajame treenerit, kes koondisega rohkem koos oleks, niimoodi oleks koostöö parem,» lisas Bø.

«Treener peab rohkem kohal olema,» nõustus ka Bjørndalen. «Eks ole näha, mida alaliit teeb.»

Löfgren on norralasi juhendanud kolm aastat ja selle ajaga on mehed tiitlivõistlustelt kümme kuldmedalit võitnud, ometi pole mehed Löfgreni kurvastuseks temaga rahul.

«Olen 75 protsenti ajast alati olemas olnud, aga tundub, et sellest ei piisa. Minu äraolekute põhjuseks oli uue lapse sünd,» selgitas Löfgren. «Vaatame, mida alaliit otsustab, igatahes olen siiani oma tööd nautinud.»

Norra laskesuusaliidu spordidirektor Per Arne Botnan tunnistas, et alaliit on asunud uue treeneri otsingutele ning et ühe peamise kandidaadina nähakse endist laskesuusatajat, 39-aastast sakslast Peter Sendeli.

Eile aga teatas Sendel, et ei saa siiski norralaste pakkumist vastu võtta ja jätkab oma hoopis Saksamaa juunioridekoondise treenimist. «Selline pakkumine tehakse ilmselt elus vaid korra ja kui superstaarid nagu Ole Einar Bjørndalen tahavad mind juhendajaks, näitab see, et olen teinud head tööd,» sõnas Sendel, kes otsustas pakkumisest loobuda perekondlikel põhjustel – kaks kuud tagasi tõi tema abikaasa ilmale poja Mika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles