Kaaberma MM-kulla võitmise järel: las koerad hauguvad, karavan liigub edasi (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Margus Ansu

Eesti epeenaiskond võitis Leipzigis toimunud MMilt kuldmedali, alistades finaalis kindlalt maailma esinaiskonna Hiina 45:33. Eelmisel kahel tiitlivõistlusel jäädi esimesena medalita ning seetõttu kiitis koondise peatreener Kaido Kaaberma naiskonda eriti: «Tüdrukutele tuleb öelda, et nad on tublid! Nad suutsid EMi kaotusest õppida ning läksid vehklema. EMil me ei suutnud võib-olla favoriidikoormat taluda ning ei teinud neid asju, mida oskasime.» 

Finaalis mängiti selgelt hiinlannad üle. Kaaberma sõnul oli nende plaan minna vehklema ning seda ka tehti. Matši edenedes muudeti ka mänguplaani ning osavate kontrarünnakutega hoiti hiinlannad turvalises kauguses.

«Saime matši keskel ilusti edu sisse ja tüdrukud suutsid edu väga hästi hoida. Korraks küll tundus, et võib-olla hakkame murduma, aga tüdrukud suutsid Hiina rünnakutele vastu pidada,» kiitis Kaaberma hoolealuseid.

Ühtlasi peaks naiskonna kuldmedal tähendama, et vähemalt mõnda aega saab peatreener Kaaberma teha oma tööd taas rahus. Jutt oleks teistsugune, kui kolmandat tiitlivõistlust järjest tulduks koju tühjade pihkudega – see andnuks Kaaberma opositsioonile taaskord põhjust meest kangutada. «Mina olen kogu aeg rahulikult tööd teinud, las koerad hauguvad, karavan liigub edasi,» ütles Kaaberma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles