Klitško lükkas doominokivid liivele – Joshua järgmine vastane teada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) pensionileminek tähendab, et Anthony Joshua peab 11. novembriks valima endale uue vastase.
Vladimir Klitško (vasakul) pensionileminek tähendab, et Anthony Joshua peab 11. novembriks valima endale uue vastase. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Profipoksi raskekaalu IBF, IBO ja WBA maailmameistrivöö omaniku Anthony Joshua järgmiseks vastaseks saab tõenäoliselt kuubalane Luiz Ortiz.

Joshua käis viimati ringis tänavu 29. aprillil, kui alistas 11. raundis vanameister Vladimir Klitško. Sellest ajast saati oli õhus küsimus, kas Klitško soovib uuesti britiga vastakuti minna ning tema kolme meistrivööd ohustada. Vastus tuli eile: ukrainlane teatas oma sportlaskarjääri lõpust ja seega pidi Joshua endale leidma uue vastase.

«Leidma» on selles kontekstis muidugi veidi vale sõna. WBA kohustas Joshuat järgmisena kohtuma tiitlipretendent Ortiziga, kes on oma 29 profimatšist võitnud 27. Ka kaks ülejäänud võitlust lõppesid tehniliselt kuubalase võiduga, kuid need tulemused on mehe dopingusüü tõttu tühistatud.

Joshua ja Ortizi esindajatel on aega 30 päeva, et matši toimumise detailides kokku leppida. Näiteks oleks võimalik kohtuda 11. novembril – selleks kuupäevaks oli esimese hooga reserveeritud Las Vegase T-Mobile Arena Joshua ja Klitško kordusduelliks.

Britil on kohustus poksiringis kohtuda ka IBFi poolt määratud väljakutsuja Kubrat Puleviga, kes soovib samuti esimesel võimalusel ringi astuda, aga Ortizi mänedžer Jay Jimenez on kindel, et eelisjärjekord on just neil. «Meil pole mingit probleemi 11. novembril Las Vegases võitlemisega. Meie kohustuslik kohtumine on Pulevi omast ülem ja nad teavad seda,» vahendab Sky Sport Jimenezi sõnumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles