Naiste jalgpallis lõpetati Saksamaa valitsemisaeg, EM-võitjaks krooniti Holland

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi koondis Euroopa meistrivõistluste võitu tähistamas.
Hollandi koondis Euroopa meistrivõistluste võitu tähistamas. Foto: Patrick Post/AP

Naiste jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel Hollandis võidutses korraldajamaa, kes alistas väravaterohkes finaalmängus Taani koondise 4:2. 

Taanlannad asusid kohtumist juba kuuendal minutil penaltist juhtima. Hollandlannad vastasid kiiresti ja läksid poolaja keskpaigas omakorda juhtima. 45-minutilise mängu järel seisis tablool skoor 2:2.

Hollandi kolmas värav sündis teise poolaja alguses, lõppseis vormistati mõned minutid enne kohtumise lõppu ning pidu tulpidemaal võis alata. Hollandi parim tulemus EMil enne tänast pärines 2009. aastast, kui jõuti poolfinaali.

Hollandlannad tulid alagrupist täiseduga läbi (võidud Norra, Taani ja Belgia üle). Veerandfinaalis alistati rootslannad 2:0 ning poolfinaalis inglannad 3:0.

Ühtlasi lõpetati ka Saksamaa koondise valitsemisaeg, kes tuli meistriks kuuel järjestikusel EMil (1995, 1997, 2001, 2005, 2009 ja 2013). Tänavu langesid nad veerandfinaalis, kus tunnistati taanlannade 1:2 paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles