Meeskonnakaaslaselt paugu saanud Ocon: ta riskis minu eluga!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Ocon
Esteban Ocon Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Force India mehed Sergio Perez ja Esteban Ocon mängisid täna maha võimaluse omavahel võidu sõita. Nimelt põrkusid nad Belgia GP-l omavahel koha eest võideldes kokku ning põhjustasid sellega turvaauto rajaletuleku. Pärast võidusõitu rääkis Force India juht meediale, et alates tänasest mehed omavahel koha pärast võidelda ei tohi.

Perezi ja Oconi kokkupõrge toimus võidusõidu 30. ringil. Videokorduse põhjal pani Perez temast mööduda soovinud Oconil tee kinni ning surus ta peaaegu vastu seina. Kokkupõrge lõppes Perezile tagarehvipurunemisega ning Oconile esitiivapurunemisega.

Ocon võttis kohe pärast kokkupõrget raadioteel tiimiga ühendust ning vihastas: «Mida kuradit ta teeb? Idioot!» Võidusõidu järel antud intervjuus lisas ta, et Perezi mõtlematu käitumine seadis ohtu mõlema mehe elu.

«Ta riskis meie eluga. Ta riskis minu eluga. Sõitsime kiirusega 300 km/h. Lisaks kaotasime me punkte. Ta peaks olema professionaal, kuid täna ta seda ei näidanud. Ta pole selline teiste tiimikaaslastega olnud, ma ei tea, miks ta minuga nii käitub. See on naeruväärne,» ütles Ocon.

Perez rääkis pärast võidusõitu, et kaitses vaid oma sõidujoont. «Ma ei teinud mitte midagi sellist, mida ma teiste sõitjate vastu poleks teinud,» ütles ta.

Force India juhi Otmar Szafnaueri sõnul pole tema hoolealustel enam luba omavahel võidu sõita. «Tulevikus ei ole neil enam võimalust samasuguse asjaga hakkama saada. Lubasime neil kuni tänaseni võidu sõita. Kui nad ei suuda seda kombekalt teha, siis nad lihtsalt ei sõida enam võidu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles