Froome enne otsustavat etappi: Angliru on plahvatusohtlik

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: /GodingImages/PA Images

Hispaania velotuuri mägise 19. etapi (149,7 km) võitis Belgia rattur Thomas De Gendt (Lotto Soudal), kes edestas haaravas lõpuduellis kolumblast Jarlinson Pantanot (Trek Segafredo) ja hispaanlast Ivan Garcia Cortinat (Bahrain Merida).

Tuuri üldliider Chris Froome (Team Sky) ületas finišijoone 29. mehena, kaotades võitjale 12 minutit ja 15 sekundit. Kohe tema järel saavutas 30. koha briti peamine konkurent itaallane Vincenzo Nibali (Bahrain Merida).

«Angliru on plahvatusohtlik ja lühike etapp,» vihjas Froome tuuri üldseisule ja homsele ränkraskele etapile. «Minu eesmärk oli hoida võimalikult palju energiat homseks ning läbida päev probleemideta. Ma olen õnnelik, et see päev on selja taga ning saame keskenduda vaid homsele.»

Ainsa eestlasena tuuril osalev Rein Taaramäe (Katjuša Alpecin) sai 128. koha (+19.33), üldarvestuses hoiab Eesti rattur 147. positsiooni (+4:19.04).

Homme sõidetakse ränkraske 20. etapp (117,5 km). Hispaania velotuur lõppeb pühapäeval.

Velotuuri üldseis pärast 19. etappi:

  1. Chris Froome (Team Sky) 75:51.51
  2. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) +1.37
  3. Wilco Kelderman (Team Sunweb) +2.17
  4. Ilnur Zakarin (Katjuša Alpecin) +2.29
  5. Alberto Contador (Trek Segafredo) +3.34
  6. Angel Miguel Lopez (Astana) +5.16
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles