Mis Istanbul 2005? Ancelotti avaldas oma kõige valusama kaotuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti Foto: Stefano Novelli/LaPresse

Praegune Müncheni Bayerni peatreener Carlo Ancelotti on aastate jooksul juhendanud väga paljusid erinevaid tippklubisid. Suured klubid aga ei ole harjunud kaotama ning mõni kaotus on kohe eriti valus. Ancelotti puhul käib jutt Madridi Reali 2015. aasta 0:4 kaotusest linnarivaalile Madridi Atleticole.

Paljud ilmselt arvasid, et Ancelotti toob oma kõige kibedama kaotusena välja 2005. aastal Istanbulis mängitud Meistrite liiga finaali, kus avapoolaja järel 3:0 juhtinud AC Milan kaotas lõpuks 3:3 normaalaja ja väravateta lisaaja järel penaltitega Liverpoolile.

«Kas Liverpoolile kaotamine oli minu kõige hullem kogemus? Proovige Madridi derbis 0:4 kaotada,» andis jalgpallitreener selgelt mõista, kumb kaotus oli tema jaoks hullem. «Olime sel hooajal järjest võitnud 22 mängu, kuid kõik võidud olid 7. veebruariks unustatud.»

«Kui treener Madridis ei võida, siis ta vallandatakse. Kui ma poleks La Decimat võitnud, oleksin juba aasta varem kinga saanud. Kuid ma teadsin kogu aeg oma töö iseloomu. Ma võinuks Madridi Realiga mitte lepingut sõlmida, kuid tegu on ikkagi maailma kõige tähtsama jalgpalliklubiga,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles