Luba käes: Soome imelapse ees avanes lõpuks ametlikult uks MM-sarja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallimaailma suurim noor talent Kalle Rovanperä sai täna kätte juhiloa, mis võimaldab tal startida juba sel hooajal MM-sarjas Walesi ja Austraalia rallil.

Pühapäeval 17-aastaseks saanud Rovanperä sõidueksam kulges noormehe sõnul probleemideta. «Mis muret seal ikka oli. Enne eksamit olin muidugi natuke närvis, aga mitte üleliia. Mõistagi on hea tunne, et luba on nüüd taskus ja karjääri ei takista enam miski. Kergendustunne on suur,» sõnas Rovanperä MTV-le.

Noor soomlane tuleb järgmisel korral rajal Lätis, kus peetakse EM-etapp. Esmakordselt keerab Rovanperä seal Ford Fiesta R5 auto rooli. «Olen Fordiga sõitnud vaid kümmekond kilomeetrit, nii et alles Lätis selgub, kui hästi see auto mulle sobib. Peaeesmärk on autot tundma õppida ja testida, mitte kogu aeg gaas põhjas sõita,» kärpis varem Škodaga sõitnud Rovanperä pisut poolehoidjate lootusi.

Seejärel ootab aga juba ees Walesi ralli, mis peetakse 26.-29. oktoobril. «On suurepärane, et pääsen lõpuks sõitma MM-tasemel ja saan hankida kogemusi, mida olen kogu aeg ihanud saada. MM-rallid on väga erilised ja kogu see maailm on nii ainulaadne, et ootan huviga, kuidas seal asjad toimivad,» lausus Rovanperä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles