Vetteli ülestunnistus: vedasin Ferrarit alt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: HOCH ZWEI/imago/HochZwei/Scanpix

Vormel 1 sarjas teisel kohal olev, kuid viimase kolme etapiga MM-tiitli lootused peaaegu maha mänginud Sebastian Vettel tunnistas, et vedas Ferrari võistkonda alt, kui Bakuu etapil närvid kaotas ja Lewis Hamiltoni rammis.

Vettel sõitis juunis peetud Bakuu etapil turvaauto taga olles Hamiltoni vormelile tagant otsa, ent pidas juhtunut briti süüks, keeras talle kõrvale ja rammis konkurendi autot. Tegu tõi Vettelile kümnesekundilise seisa-sõida karistuse ja lisaks algatas FIA tema käitumise suhtes uurimise, kuid lõpetas selle karistust määramata.

«Bakuus juhtunu oli Singapurist hullem,» võrdles Vettel kahte hiljutist avariid – Singapuri etapi stardis põrkas ta kokku Red Bulli sõitja Max Verstappeni ja meeskonnakaaslase Kimi Räikköneniga ning oli sunnitud katkestama.

«Tundsin, et vedasin võistkonda alt, sest minu tegu läks meile maksma võimaliku etapivõidu. Singapuris juhtunu oli minu meelest aga võidusõiduolukord. Selliseid asju tuleb ette. Stardis on alati avariisid toimunud ja toimub ka edaspidi. Kui läheb nii, et oled selles osaline, on sant tunne. Kas see juhtus valel ajal? Jah. Kas selline asi saab üldse õigel ajal juhtuda? Ilmselt mitte. Nii et vahet pole, läks nagu läks. Peame nüüd keskenduma sellele, mis meid ees ootab,» sõnas Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles