Kuidas sai Tänaku uus tiim endale nime?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta Toyota Yaris WRC
2017. aasta Toyota Yaris WRC Foto: JOSEP LAGO/AFP

Ott Tänaku uue meeskonna ametlik nimi on Toyota Gazoo Racing WRC. Kui kõik muu nime juures on loogiline – alguses firma ja lõpus märge, et võidusõiduga tegeletakse autoralli MM-sarjas, siis milleks liignimi Gazoo? 

Autocar kirjutab, et selgituse saamiseks tuleb ajas reisida 20 aastat tagasi. Nimelt otsustas 90ndate lõpus Toyota toonane president, et firma peaks oma kasutatud autode internetikuulutuste juurde lisama ka pildid müüdavatest masinatest. Pilt on jaapani keeles «gazo», aga viimast vokaali hääldatakse pikana. Nõnda sündis veebileht gazoo.com.

Et sisuliselt oli tegu virtuaalse garaažiga, hakati seda firmasiseselt kasutama sünonüümina. Toyota autospordiinsenerid disainisid aga üha rohkem unikaalseid ja omanäolisi võistlusmasinaid ja nõnda täitus nende oma «gazoo». Nimi jäi püsima ja nüüd on see saanud autotootja võistlusautode ja neist inspireeritud võimsamate tänavasõidumasinate ametlikuks nimeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles