Pärnu oli lähedal suurüllatusele, kuid Rapla mängis end suurest kaotusseisust võitjaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla korvpallimeeskond
Rapla korvpallimeeskond Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli Eesti meistriliigas oli lähedal suurüllatus, kui kodumeeskond Pärnu oli kuni viimaste minutiteni võidus kinni mulluse hõbemedalimeeskonna Rapla vastu. Rapla suutis aga teisel poolajal 18-punktilisest kaotusseisust välja tulla ning mängu otsustaval hetkel enda kasuks pöörata. Kohtumine lõppes Rapla 78:73 võiduga.

Enne tänast Eesti meistriliigas kaks kaotust teeninud Pärnu tegi eriti hea mängu teisel veerandajal, mis võideti 27:9 ning poolajale mindigi 18-punktilises eduseisus. Rapla suutis teisel poolajal aga Pärnu kinni püüda ning kohtumise viimased minutid olid eriti pingelised.

Gert Dorbeku kahepunktivise 1.02 enne mängu lõppu viis Rapla 74:73 juhtima. Siim-Markus Post võttis järgmisel rünnakul kolmepunktiviske, kuid eksis. Pärnakad tegid seejärel vea Nolan Cresslerile, kes tabas kahest viskest ühe.

Mängida jäid veel 40 sekundit. Pärnu kaotas aga järgmisel rünnakul palli ning tegi kiiresti vea otsa. Dorbek tabas kahest ühe. Mäng jätkus vabaviskejoonel, kus sel korral sai kätt proovida pärnakate Mihkel Kirves, visates mõlemad mööda.

Rapla võttis aja maha ning sai 14 sekundit enne kohtumise lõppu palli mängu panna vastaste väljakupoolelt.  Pall söödeti Indrek Kajupangale, kellele pärnakad mõistagi koheselt vea tegid. Kajupank viskas mõlemad sisse – 78:73 Raplale. Pärnu järgmine rünnak ebaõnnestus ning Rapla teenis suurest kaotusseisust välja tulles väärt võidu.

Võitjate resultatiivseim oli 24 punkti Cressler, Kajupank sai kirja 19 ning Devonte Upson 14 punkti. Pärnu resultatiivseimad olid 24 punkti visanud Kirves ning 20 punkti kirja saanud Post.

Raplal on nüüd kirjas kolm võitu ja üks kaotus, mis saadi Kalev/Cramolt. Pärnu on kaotanud kõik kolm mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles