FIFA parimate jalgpallurite listi pääses tundmatu mängija

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megan Rapinoe (paremal) kritiseeris FIFAt
Megan Rapinoe (paremal) kritiseeris FIFAt Foto: GRANT HALVERSON/AFP

USA jalgpallikoondisega maailmameistriks tulnud Megan Rapinoe kritiseeris FIFAt, kellel tema hinnangul pole naiste jalgpallist sooja ega külma.

Rapinoe kriitika põhjustas FIFA avaldatud maailma parimate naisjalgpallurite nimekiri, mille esikolmikusse pääses ka üks üsna tundmatu nimi – 18-aastane Venetsueela jalgpallur Deyna Castellanos, kes ei mängi isegi mitte profiliigas. Tema kõrval kandideerivad maailma parima jalgpalluri tiitlile veel ameeriklanna Carli Lloyd ja hollandlanna Lieke Martens.

«Sellel auhinnal pole mingit kaalu, kui listi pääseb jalgpallur, kellest ma kunagi midagi kuulnud pole,» ütles 33-aastane USA koondislane Rapinoe, kellel lisaks 2015. aasta MM-tiitlile on kapis ka 2012. aasta olümpiakuld.

«FIFA annab meile ja maailmale signaali, et neid naiste jalgpall eriti ei huvita. Kui mõni suvaline meesjalgpallur pääseks kõige paremate jalgpallurite nimekirja, siis usun, et FIFA teeks midagi,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles