Heino Enden: mõlemad meeskonnad on näljased

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Enden
Heino Enden Foto: Toomas Huik

Endine Eesti korvpallikoondise peatreener Heino Enden usub, et täna algav Eesti meistrivõistluste finaalseeria pakub põnevust ning ühte meeskonda on raske teisele eelistada. Esimeses kohtumises lähevad Kalev/Cramo ja Tartu Rock vastamisi Tallinnas.

«Seda on raske ennustada, et kui pikaks seeria kujuneb. Usun, et võimalikud on igasugused tulemused, kuid nulliga vaevalt üks osapool kaotab,» sõnas Enden. «Mõlemad meeskonnad on näljased, kuna tänavu pole neil suurt edu olnud. Saab tulema huvitav seeria.»

Kuna meeskonnad on Eestis tiitli eest heidelnud juba mitu head aastat ning paljud mängijadki on samad, siis suuri üllatusi tõenäoliselt kummalgi varuks ei ole.

«Otsustavaks saavad mängijate individuaalsed oskused. Kuna meeskonnad tunnevad üksteist väga hästi, siis sõltub palju sellest, kui hästi suudetakse mängijate potentsiaali ära kasutada,» arvas Enden. «Määravaks võib saada ka see, kui hästi suudetakse ära kasutada vastaste eksimusi kaitses.»

Mõlema meeskonna puhul on tegemist küllaltki ühtlaste võistkondadega ning edu ei sõltu niivõrd ühe mängija panusest. «Kummalgi võistkonnal ei ole sellist stabiiliset liidrit. Kalevil on kindlasti oluline Gert Dorbeku roll, kes suudab luua palju teravusi,» arvas Enden.

Samas peab ta tähtsaks ka leegionäridest tagamängijate panust. «(Armands) Škele on selline mängija, kellel on palju play-off’i kogemusi. Samasugune mees on Rocki poolel (Giorgi) Tsintsadze, kuid tänavu ei ole ta olnud parimas vormis. Tsintsadze puhul ongi oluline, et kui kasulikult suudab ta praeguse vormi juures meeskonna heaks tegutseda,» põhjendas Enden. «Palju sõltub kindlasti ka tsentrite panusest.»

Kui poolfinaalseeriate põhjal tundus, et Kalev/Cramol on pingilt rohkem mehi võtta, siis Enden hindab ka selles osas meeskondi küllaltki võrdseteks.

«Ei usu, et kalevlaste pink on pikem. Sellises seerias üle üheksa mehe nagunii väga ei mängitata,» lisas Enden.

Kui Kalev/Cramo tuleb tänasele mängule parimas rivistuses, siis Rockil tuleb hakkama saada ilma vigastatud Rain Veidemanita.

«Veideman on jätnud sellise meeldiva noore korvpalluri mulje, kes suudab korralikult tööd teha ja on tänavu ka edasi arenenud. Võib olla on isegi parem, kui ta ravib vigastuse korralikult välja ning on siis juba järgmisteks mängudeks löögihoos,» sõnas Enden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles