Tiimikaaslane soovib, et Ogieri jätkaks M-Sportis

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak, Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Mads Östberg
Ott Tänak, Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Mads Östberg Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Walesi ralli võitja Elfyn Evans loodab, et sealsamas oma MM-tiitli kindlustanud tiimikaaslane Sebastien Ogier otsustab ka tuleval hooajal jätkata M-Sporti meeskonnas. «Ma tõesti loodan, et ta ei lahku,» vahendab waleslase sõnu Autosport.

Tänavu Ott Tänaku asemel Dmacki värvides M-Sporti Ford Fiestal kihutav Evans sai kodusel Walesi rallil kirja oma karjääri esimese MM-ralli võidu. Preemiaks tubli hooaja eest ootab teda tuleval aastal koht meeskonna esindusrivistuses. Kes saab aga tema meeskonnakaaslaseks? Tänak lahkub Toyotasse ja viiekordne maailmameister Ogier mõlgutab mõtteid nii M-Sporti, Citroeni kui ka errumineku vahel.

Evans loodab, et Ogier ja kaardilugeja Julien Ingrassia otsustavad siiski jääda samuti Walesis MM-tiitli kindlustanud briti tiimi ridadesse. «Ma olen koostööd tema ja Julieniga nautinud ja tõesti neilt palu õppinud. Meeskond on sel hooajal juba palju korda saatnud, aga ma usun, et tulevikus suudaksime veel rohkemat,» rääkis waleslane. «Kahju oleks tiimi väga muuta. Tore, kui saaks järgmisel aastal jätkata sealt, kus tänavuse lõpetame, kui ta veel meeskonnas on.»

Ogieri jätkamise peamine küsimus on mehe palganumber – tiimiboss Malcolm Wilson vajab selle tasumiseks suuremat tuge kas Fordi autotehaselt või peab meeskonnaga liituma mõni nimisponsor. Kui raha ei tule, lahkub prantslane tõenäoliselt Citroeni. See tähendab, et Evansist saaks (ilmselt Teemu Sunineni ees) tuleval hooajal M-Sporti liider.

«Ma pole sellele veel eriti mõelnud,» ei tea waleslane, mida see surve tähendaks. «Ott ja mina olime selles rollis 2015. aastal, kui olime tasemelt võrdsed ja mõlemad suhteliselt kogenematud. Nüüd oleks olukord teistsugune. Ma ei ütleks, et olen nüüd enesekindlam, aga see kindlus on hoopis teine.  Ma ei näeks selles suurt probleemi (kui Ogier lahkuks), aga ma tõesti loodan, et ta ei lähe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles