15-aastane Eesti tennisist teenis Helsingis esimese WTA punkti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Saar.
Katriin Saar. Foto: Eesti Tennise Liit

Sel nädalal toimuvad Helsingis paralleelselt meeste ja naiste ITF-i turniirid, kus osalevad kuus Eesti tennisisti. Meestest said avaringis võidu Kenneth Raisma, Vladimir Ivanov ja Karl Kiur Saar. Naistest pääses ainsana teise ringi 15-aastane Katriin Saar, kes täiskasvanute ITF-i turniiri debütandina teenis esimese WTA punkti.

Meeste 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril läbis Saar edukalt kvalifikatsiooni ja võitis avaringis samuti kvalifikatsioonist alustanud Matvey Mininit (ATP 1985.) 5:7, 6:3, 6:3, vahendab Eesti Tennise Liit. Kohtumine oli väga pingeline ja murdmisrohke, Saar realiseeris 12 murdepallist kuus ja 16-aastane venelane 12 neli. Järgmisena läheb Saar vastamisi 25-aastase prantslase Albano Olivettiga (ATP 386.), kellel on turniiri neljas paigutus.

Kenneth Raisma (ATP 978.) kohtus avaringis briti Andrew Watsoniga (ATP 1031). Avasett oli väga tasavägine ja kiires lõppmängus jäi peale Raisma 7:6. Järgmine sett oli ühepoolne ja Watson võitis 6:0. 21-aastane britt võitis ka otsustava seti avageimi, aga järgmised geimid olid Raisma päralt, kes vormistas võidunumbriteks 6:1. Teises ringis läheb Raisma vastamisi kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud venelase Philipp Klimoviga (ATP 1818.).

Vladimir Ivanovi (ATP 539.) esimese ringi vastaseks oli 19-aastane soomlane Aaro Pollanen (ATP 1366.). Esimeses setis murdis Ivanov vastase pallingu kuuendas ja kaheksandas geimis ning võitis 6:2. Teine sett algas murdmistega: Pollanen murdis esimeses ja kolmandas geimis, Ivanov teises. Kümnendas geimis päästis Ivanov küll kaks settpalli, kuid siiski läks 6:4 setivõit soomlasele. Otsustav sett algas sarnaselt teisele ja mõlemad murdsid vastase geimi. Edasi kulges mäng punkt-punkti heitluses kuni lõpuks õnnestus Ivanovil kohtumine enda kasuks kallutada ning kuuendas ja kaheksandas geimis murda. Lõpptulemusega 6:2, 4:6, 6:2 pääses ta teise ringi, kus vastaseks on 24-aastane sakslane Robin Kern (ATP 437.).

Paarismängus alistasid Ivanov - Raisma Venemaa paari Matvei Homentovski - Deniss Klok 7:6, 6:3. Järgmisena on vastaseks Paf Openilt tuttav Jevgeni Karlovski, kes mängib paaris egiptlase Mohamed Safwatiga.

Samas peetakse ka naiste 15 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga ITF turniir, kus osaleb kolm eestlannat. Debüüdi naiste turniiril tegi 15-aastane Katriin Saar, kes pääses põhitabelisse läbi kvalifikatsiooni. Avaringis alistas ta 20-aastase šveitslanna Naima Karamoko 6:4, 6:3 ja teenis sellega oma esimese WTA punkti. Maailma edetabelisse Saar veel ei pääse, sest vaja on koguda punkte kolmelt turniirilt. Saare järgmine vastane on 20-aastane Margaux Bovy (WTA 669.) Belgiast.

17-aastane Elena Malõgina pääses samuti põhitabelisse kvalifikatsiooniturniirilt. Esimeses ringis oli ta vastaseks 25-aastane taanlanna Karen Barritza (WTA 506.), kellel on turniiri teine paigutus. Malõginal on kahelt turniirilt punktid olemas, kuid kahjuks jäi seekord punktilisa saamata. Kaotus tuli seisuga 1:6, 2:6.

Edetabelisse saamiseks puuduvat punkti püüdis ka 17-aastane Maileen Nuudi, kes kohtus esimeses ringis eakaaslase Anastasia Kulikovaga Venemaalt. Ka temal tuli vastu võtta kaotus 2:6, 1:6.

Paarismängus on Nuudi paariliseks on soomlanna Milka-Emilia Pasanen ja Malõginal venelanna Anastasia Kulikova. Mõlemad paarid pääsesid teise ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles