Creţu ja Rikbergi elu Venemaal: staarid usaldavad, distsipliin on paigas

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu ja Alar Rikberg Belgorodis kohalike vaatamisväärsustega tutvumas.
Gheorghe Cretu ja Alar Rikberg Belgorodis kohalike vaatamisväärsustega tutvumas. Foto: Erakogu

Eesti koondise peatreener Gheorghe Creţu (49) ja tema lähim abiline, statistik Alar Rikberg (36) naudivad neil päevil tööd võrkpallimaailma tippude hulka kuuluvas Belgorodi Belogorjes. Nagu selgub, leidis duo tee idanaabrite juurde, kus elatakse ja mängitakse võrkpalligi teistmoodi, kui läänemaailmas harjunud oleme, tänu kevadisele Eesti-Venemaa MM-valikmatšile.

Belgorod on alustanud hooaega üheksa võiduga, ainus kaotus saadi maailma parimalt klubilt Kaasani Zeniidilt. «Seni kuni võidad mänge, pole treeneritel meeskonnale asetatud ootusi ja pingeid tunda,» tõdeb Rikberg. «Küll aga peavad Venemaal mängijad väga tugeva närvikavaga olema. Klubijuhid võivad isegi pärast 3:0 võidumängu tulla norima, et miks ta näiteks kümnest rünnakust ainult viis maha lõi.»

Rikberg, kelle rolli Eesti koondise viimaste aastate edus on võimatu ülehinnata, oli tegelikult suvel otsustanud, et jätab võrkpalli sinnapaika ja keerab elus täiesti uue lehekülje. «Olen ju kõrvalt näinud, mis selliste peredega tihti juhtub, kus mängija või treener kogu aasta omaste juurest eemal on. Ma ei tahtnud kontakti oma pere, sugulaste ja sõpradega kaotada,» selgitab ta toonase otsuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles