Kanepi ja Kontaveit – sarnased, aga ometi erinevad mängijad

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Kaia Kanepi ei ole seekord naiskonnakaaslased, vaid asuvad heitlema teineteise vastu.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Kaia Kanepi ei ole seekord naiskonnakaaslased, vaid asuvad heitlema teineteise vastu. Foto: Tairo Lutter

Eesti tennises pole varem olnud aega, mil kaks mängijat küündivad võimetelt maailma tipule sedavõrd lähedale kui Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit. Jah, on olnud ka hetki, kui maailma edetabelis asutakse kõrgemal – näiteks Kanepi ja Maret Ani kümnendi eest -, kuid tänavu planeedi 30 parema naismängija sekka kerkinud Kontaveidi ja suurepärase come-back’i teinud Kanepi nüüdse taseme koondkõrgusega seda siiski kõrvutada ei saa.

«Oleme superseisus, et meil on kaks sellist mängijat,» hindas Eesti FedCup naiskonna treener Märten Tamla. «Anett on seejuures alles tõusmas tippu, Kaia tuli tagasi pauguga, mida vähesed julgesid uskuda.»

Järgmisel teisipäeval Saku suurhallis peetavas Kanepi ja Kontaveidi duellis pole küll mängus ühtegi tiitlit, ka korralik auhinnaraha on mõlemale tagatud, kuid köitvat ja põhimõttelist heitlust tasub oodata ometi. Tegemist on ka omamoodi põlvkondade vastasseisuga: 32-aastane Kanepi või 21-aastane Kontaveit?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles