Neymar esitas PSG peatreenerile uskumatu nõudmise

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar ja Unai Emery
Neymar ja Unai Emery Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Scanpix

Maailma kalleim jalgpallur Neymar nõuab Paris Saint-Germaini klubi peatreenerilt Unai Emerylt, et saaks ise valida, millistes mängudes osaleda ja millistes mitte, väidab Yahoo Sports.

Neli kuud tagasi maailmarekordilise 222 miljoni euro eest Barcelonast PSG ridadesse liikunud Neymar on klubi eest seni löönud 14 mängus 13 väravat, aga samas on teda meeskonnas saatnud ka teatav diivakuulsus. Kõige enam kajastatud skandaal juhtus septembrikuised liigamängus Lyoni Olympique'iga, kui Neymar läks keset matši vaidlema ründepartner Edison Cavaniga (tänavu 18 mängu, 21 väravat), kellel on õigus meeskonnas lüüa penalteid.

Neymar oli juba toona Emery peale kuri, et peatreener ei suutnud tema ja Cavani vahel tekkinud konflikti rahulduspäraselt lahendada. Nüüd on ründaja pahane, et peatreener ei kasuta tema oskusi soosivat taktikat ning lisaks jätab soovida ka tema suhtlus mängijatega. Neymar tahab, et ta saaks omapäi otsustada, millistes mängudes ta PSG särgis väljakule jookseb ning millal ta saab puhata. Seni on ta kaheldavatel põhjustel vahele jätnud kaks PSG liigamängu – 0:0 viigi Montpellieriga ja 5:0 võidu Angersiga. Mõlemal puhul väitis klubi, et brasiillast segas pisivigastus.

Neymaril oli ka Barcelona karjääri ajal juhtumeid, kui ta ootamatult mängudest eemale jäi – kahel korral langes näiteks «vigastuspaus» kokku tema õe Rafaella sünnipäevaga.

Väidetavalt pole Neymar ainukene PSG mängija, kes on Emeryga rahulolematu. Kuigi Prantsusmaa kõrgliigas püsitakse 13 mängu järel kaotuseta ning Meistrite liigas on viie võidetud mänguga löödud 24 (!) väravat ja endale lubatud sisse vaid üks, otsib klubi spordidirektor Antero Henrique väidetavalt juba meest, kes tulevast hooajaks meeskonna juhendamise üle võtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles