Šveitsi eksliku penaltiga MMile aidanud kohtunik tunnistas avalikult viga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ovidiu Hategan
Ovidiu Hategan Foto: FRANCK FIFE/AFP

Jalgpallikohtunik Ovidiu Hategan, kes vilistas Põhja-Iirimaa ja Šveitsi play-offi avakakohtumist, tunnistas oma jämedat eksimust, mis aitas lõpuks Šveitsi MM-finaalturniirile.

Rumeenia kohtunik Hategan vilistas vastasseisu avavaatuses põhjaiirlase käega mängu pärast Šveitsi kasuks penalti. Tegelikult puudutas pall aga Corry Evansi õlga.

Avakohtumise võitiski Šveits tänu vastuolulisele penaltile 1:0. Kuna korduskohtumine jäi 0:0 viiki, pääses suvisele MM-finaalturniirile Šveits.

«See oli üks kurb ja ebameeldiv hetk. Kurb sellepärast, et tegin vea,» tunnistas Hategan Rumeenia meediale.

Ühtlasi läks viga rumeenlasele kalliks maksma, sest MM-finaalturniirile mineva 36 kohtuniku seas teda pole. «Vaatab, võib-olla saan MMil olla videokohtunik,» oli Hategan lootusrikas.

«Sellel momendil oli vastasseisu saatuse üle suur mõju. See pole saladus ning ma ei kavatse peitu pugeda. Ka meie teeme vigu, täpselt nagu väravavahid. Olen tugev mees ja olen sellest momendist üle saanud. Minu perekond on mulle toeks olnud,» jätkas Hategan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles