Wawrinka maailm kukkus kokku

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislas Wawrinka ja treener Magnus Norman
Stanislas Wawrinka ja treener Magnus Norman Foto: Reuters / Scanpix

Stanislas Wawrinka on vigastusekuradid ületanud ning valmis Austraalia lahtistel võistlustulle asuma. Möödunud ajad olid aga tema karjääri raskeimad: mitte ainult ei olnud ta kimpus põlvehädadega, aga ta jättis maha ka treener Magnus Norman, vahendab AFP.

Wawrinka koostöö Normaniga tõi mängijale kolm suure slämmi tiitlit, aga mullu otsustas treener, et ta tahab veeta rohkem aega oma perekonnaga ning lõpetas neli aastat kestnud suhte.

«See oli mulle niigi raske, raske raske aeg: olla vigastatud, käia operatsioonil, teada, et kulub vähemalt kuus kuud, kuni saan taas tennist mängida,» meenutas Wawrinka, kuidas Norman talle otsusest teatas. «Oli raske tema käest kuulda, et see on hetk, mil ta lõpetab.»

Wawrinka sõnul olid nad treeneriga lähedasemad kui sõbrad ning ta ei olnud loobumisotsuse üle mitte kuri, vaid lihtsalt kurb. «Kui sa oled sportlasena sellises augus, vajad inimesi, kes sind kõige paremini tunnevad, et nad jääks su kõrvale. Sa tahad, et su meeskond, perekond oleks seal.»

Wawrinka pole Normanile veel täisväärtuslikku asendust leidnud. Praegu on tal abiks Yannick Fattebert, kes on lubanud, et panustab partnerlusse rohkem ja käib tulevikus tennisistiga kaasas ka välisturniiridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles