Soome rallimehed pääsesid napilt tragöödiast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoralli. Foto on illustreeriv.
Autoralli. Foto on illustreeriv. Foto: Timo Anis

Autoralli Soome meistrivõistluste etapi Lapimaa ralli eel juhtus kolmapäeval Rovaniemis avarii, mille tagajärjed oleksid võinud olla traagilised. Kuna üks turvatöötaja ei täitnud oma kohustusi korralikult, pääsesid samale rajalõigule vastassuundades liikunud Jari Kuikka ja Antton Laurén.

Kuikka läbis teed tänavaautol, Laurén tegi aga oma Peugeot 208ga ralliks viimaseid ettevalmistusi. «Tulin kurvist välja ja nägin, et ralliauto tuiskab vastu,» kirjeldas Kuikka juhtunut väljaandele Ilta-Sanomat. «Püüdsin teelt välja keerata, aga autol olid all tavalised talverehvid ja see läks lumel libisema. Õnneks suutsime siiski mõlemad nii palju kõrvale tõmmata, et laupkokkupõrget ei toimunud.»

Kuikka sõnul oli tema kiirus 40 km/h, Lauréni Peugeot kihutas aga tunduvalt kiiremini. «Kokkupõrge oli raju, kuid õnneks ei saanud keegi väga tõsiselt vigastada. Minu kaardilugeja murdis paar pisemat luud ja pidi haiglasse minema,» tõdes Kuikka. Ka Laurén sai kergemalt vigastada ning loobus Lapimaa rallil osalemisest.

Küll aga soovis Kuikka rõhutada, et juhtunus pole vähimalgi määral süüdi ralli korraldajad. «Tegu oli eraviisilise testiga. Süüdi oli üks turvamees, kes lubas Laurénil rajale minna, veendumata, et tee on korralikult suletud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles